r
Nosalty Logó

Gesztenyemousse torta meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyemousse torta meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 751 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 9001 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 257 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 751 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    570 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4183.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.6 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2486 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 9001 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Elkészítés

A torta alaphoz

  1. A kekszet és a diót tiszta nejlonzacskóba rakjuk, a szélét összefogjuk, konyharuhán keresztül klopfolóval összetörjük.
  2. Az diós kekszmorzsát összekeverjük a puha vajjal.
  3. A sütőpapírral bélelt tortaforma oldalát körberakjuk a rolettivel.
  4. Az aljára halmozzuk a vajas kekszet, és belenyomkodjuk.
  5. A hűtőbe tesszük.

A gesztenyemousse-hoz

  1. A tejet felmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel habosra keverjük.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet. Visszaöntjük a lábasba, és lassan sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett langyosra hűtjük
  4. A gesztenyemasszát átnyomjuk, és belekeverjük a pudingba, és hozzákeverjük a mascarponét és a rumaromát.
  5. Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés-pudingos-mascarponés krémmel.

A díszítéshez

  1. A tortaalapra tesszük a lecsepegtetett meggyet, és ráhalmozzuk a gesztenyemousse-t.
  2. Lereszelt gesztenyemasszával díszítjük a tetejét, néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5743
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Férjem meglepte a családot egy neves budai kávézó gesztenyés sütijével. A családunk nagy, a süti szemérmetlenül drága és kicsi, viszont nagyon finom volt. Sokáig érlelődött bennem a gondolat, hogy ezt én is elkészítsem. A nagy alkalom anyukám szülinapja lett. Mivel sokan voltunk, és először készítettem ezt a tortát (recept nélkül), nem bíztam a véletlenre, tartalékba készült még egy sajttorta is, ami végül a barátainknál kötött ki, mert a gesztenyés lett a favorit.

Hozzávalók

A torta alaphoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.