Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés spenótkrémleves

Gesztenyés spenótkrémleves
Gesztenyés spenótkrémleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2011-ben ezzel a levessel indultunk a kadarkúti gesztenyés nap főzőversenyén; a zsűri ezüstéremmel jutalmazta :) Harmonikus ízű, vastag, tartalmas krémleves. A tej miatt óvatosságból csak 18 hónapos kortól, de babák is fogyaszthatják.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk, és mindkettőt olajon megdinszteljük.
  2. A főtt gesztenyét összevágjuk, és hozzáadjuk a hagymához.
  3. A spenótot durvára vágjuk, majd ezt is beletesszük az edénybe. 
  4. Öt perc után, miután már a spenót összeesett, felöntjük zöldségalaplével, borsozzuk, és további 10-15 percet főzzük.
  5. Ezután botmixerrel pürésítjük a levest, tejet adunk hozzá és felforraljuk.
  6. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a borecetet és a tejfölt (először kis adagot keverünk el egy tálban, majd utána adjuk hozzá a leveshez).
  7. Forrón tálaljuk, pirítóssal, levesgyönggyel vagy krutonnal.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Három Grácia

Mióta szakács: 2013.09.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Popeye gesztenyés krémlevese, spenótos parajkrémleves, gesztenyés-spenótos krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

500
spenót 30 dkg
gesztenye 20 dkg
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1.5 dl
zöldség alaplé 8 dl
tej 4 dl
tejföl 4 dl
fehérborecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kruton 6 dkg