r
Nosalty Logó

Lecsókrémleves

dnbsoldiers
Lecsókrémleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lecsóhoz

Tojástekercshez

354
Kalória
11.4g
Fehérje
19.9g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
360.5g
Víz
112.5g
Koleszterin
5.2g
Rost
10.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsóhoz

Tojástekercshez

Összesen 354 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsóhoz

Tojástekercshez

Összesen 1414 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsóhoz

Tojástekercshez

Összesen 79 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    360.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 354 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2366.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    4278 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    2603 micro
Összesen 1414 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1130 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

Lecsóhoz

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk fel, majd egy megfelelő méretű lábosban olvasszuk ki a zsírját. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítsuk üvegesre a szalonna zsíron.
  2. A megmosott és kicsumázott paprikát, paradicsomot aprítsuk apróra, és az ugyancsak apróra vágott kolbásszal együtt tegyük a lábosba. Fűszerezzük sóval, borssal, cukorral.
  3. Fedő alatt kis lángon főzzük puhára (kb. 30 perc). Ha megpuhultak a zöldségek, vegyük le a lángról, és botmixerrel pürésítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át. Az ízeket állítsuk be só, bors, esetleg cukor hozzáadásával.
  4. A tojásokat habarjuk el, adjunk hozzá egy csipet sót, és egy serpenyőben süssük meg, mint egy palacsintát. Tekerjük fel, és szeleteljük karikákra. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Teljesen olyan ízű, mint egy hagyományos lecsó, és még rágni sem kell. Hidegen-melegen egyaránt finom.

További receptek

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...