Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tésztás pudingszelet

Leveles tésztás pudingszelet
Leveles tésztás pudingszelet
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet reggel láttam meg egy csoportban. Tudtam, hogy ez lesz a mai sütim, amit megsütök hétvégére. Mennyei finom lett. Köszönet a receptért Esek Máriának.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ketté vesszük.
  2. Egy 23×38 cm-es tepsit vajjal kikenünk.
  3. A tészta felét kinyújtjuk, kirakjuk szorosan babapiskótával, kirakjuk barackkal.
  4. 2 csomag vaníliás pudingport ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukorral, a tejjel, felfőzzük.
  5. Ráöntjük a barackra, és a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Szép pirosra sütjük. Kb. 35 perc 190 fokon.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 711
elküldve: 10
receptkönyvben: 381
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos sütemény, pudingos-barackos süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sisyphus
Sisyphus Sun, 2016-10-16 14:18

Köszönöm a receptet, igazán egyszerű, gyors és finom süteményt kaptam végeredményül. A recepthez annyi kiegészítést fűznék, hogy nekem 2 csomag konyhakész leveles tésztára volt szükségem, illetve a piskótából sem volt elég a 20 dkg a tészta teljes befedéséhez. Egyébként nagyon tuti recept! Elronthatatlan és biztos siker!!!!

Wicy77
Wicy77 Tue, 2014-06-10 09:57

sziasztok.. a kérdésekre bocsánat, hogy én reagálok, ezt a receptet egy másik oldalon találtam régebben és most az ünnepek alatt csináltam meg. a babapiskóta nem marad száraz, a pudingot melegen lehet ráönteni, és az alja sem marad nyers. én 180 fokon sütöttem 20-25 percit és meg kell várni, míg teljesen kihűl, különben felvághatatlan lesz és szétesik az egész. Hidegen ajánlott fogyasztani. Finom, bár nekünk a barackkal nem jött be, lehet meggyel fogok próbálkozni legközelebb.

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-06-10 13:58

Kedves Wicy77!
Köszönöm,hogy válaszoltál,én nem voltam email közelben a napokban.
Jól válaszoltál,köszönöm.
Nálunk bejött barackkal is,ízlett.
A süteményeket mindig lehűtött állapotban szeleteljük,ami természetes.
A recept ezt nem tartalmazza,de gondolom,hogy a kezdő háziasszonyok sem fognak kést a forró sütinek.
Szeletelés előtt 20 percre a fagyasztóba teszem a sütiket és úgy szeletelem.
Üdv:Edit.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-06-10 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

smores
smores Mon, 2014-06-09 14:38

Jol hangzik,de a babapiskota nem marad szaraz? Nem kell elotte megmartani valamiben? (mondjuk a barack befott leveben) A pundigot meg melegen ontod ra?

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-06-10 13:53

Kedves smores!
Írtam az előzőnél is,hogy így a tökéletes,nagyon jól megsült,egyszerűen imádni való a süti.
Természetesen forrón öntöttem rá a pudingot.
Üdvözlettel:Edit.

fehérke37
fehérke37 Mon, 2014-06-09 13:16

Nagyon jól hangzik amit írtál,de az alsó tészta nem maradt nyers?
Arra gondolok,hogy a folyadék eláztatta,és nem tudott megsülni

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-06-10 13:49

Kedves fehérke37!
Az alja és a belsője is átsült.
Át sem áztatta a babapiskótát és kemény sem maradt.
Így a tökéletes.
Köszönöm kérdésedet,elnézést a későbbi válaszért.
Üdv:Edit.

465
leveles tészta 1 csomag
babapiskóta 20 dkg
barackbefőtt 150 dkg
tej 1 l
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak