r
Nosalty Logó

Almás Duna hullám

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Almás Duna hullám
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 642 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 3850 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 191 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 642 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.7 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 3850 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és elkeverjük.
  2. A massza felét belesimítjuk egy kivajazott tepsibe, a másik részbe belekeverjük a kakaót, és hígítsuk fel egy kevés tejjel, majd a sárga masszára simítjuk óvatosan, hogy ne keveredjen össze.
  3. A meghámozott almából vékony szelet karikákat vágunk, és belenyomjuk féloldalasan a piskótába.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, sűrű krémmé főzzük.
  6. Kihűtve a vajjal habosra keverjük, és rummal ízesítjük.
  7. A krémet rásimítjuk a piskótára, és reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 26x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21117
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 19.

Ajánló

Én az egész tojásokat egyben verem fel cukorral habbá, talán egy pár perccel tovább tart, de nem kell annyit mosogatni, a vajat is a krémmel verem habosra. Szeretek sütni, viszont a mosogatást már nem annyira!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás Duna hullám
helena26 458 recept

A sütemény receptet egyik szlovák oldalon találtam, és megtetszett, nem csak a neve - Almás Duna hullámai -, hanem hogy almával készül, és amiben alma van, az csak finom lehet. Bevallom, az is lett!

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Szia! Én megcsináltam, de a tészta olyan s?r? lett, hogy alig tudtam a tepsiben elsimítani. Így ketté sem tudtam venni a masszát. Nem maradt ki valami a tésztából? Olaj vagy tej? Vagy valamit én rontottam el:(

helena26

Sajnálom,hogy nem sikerült! Függ a tojás nagyságától is. A piskóta állaga mindíg lágy legyen,ha s?r? akkor tejjel vagy olajjal higíthatjuk,de nekem anélkül készült el,csak a kakaós részhez kevertem tejet. A kakaósat mindíg higítsd tejjel,de ha a világos tészta is s?r?,akkor tejjel +olajjal megoldható. Üdv.:Helena

Törölt felhasználó

Ma én is kipróbáltam ezt a receptet. Tapasztalatok: - a piskótatészta keverési szabályaival kevertem ki a tésztát, tehát el?bb a fehérjét habbá vertem pici sóval, aztán ment bele a cukor, majd a tojássárgák. Ezek után szétmértem kétfelé az anyagot, és az egyik felébe ment a süt?poros liszt, a másikba a süt?poros-kakaós liszt. - a liszt nekem is sok volt, illetve sok lett volna, de részletekben adtam hozzá, így látszott, hogy mikor elég. Elég sok, úgy 3 ev?kanál maradt - az alma nagyon finom lett benne - a pudingot lehet, hogy túl keményre f?ztem, mert elég sokáig zúgattam benne a kever?gépet, hogy a vajjal homogén krémet alsson. - az eredmény -els? kóstolásra- nagyon finom, de még csak pár perce készült el és holnapra van szánva. Köszi a receptet, és bocsi a részletes reflektálásért! Nekem is sokat segít, ha mások tapasztalatait is olvashatom egy-egy recept mellett, így én is igyekszem leírni a magamét, ha valamit kipróbálok.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek