Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-habos almatorta

Gesztenyés-habos almatorta
Gesztenyés-habos almatorta
85 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát 2 éve fejlesztgetem saját szám íze szerint. Azért sem írok forrást, mert egyrészt már nem tudom, hogy hol találtam az alapötletet, másrészt már annyira eltértem tőle, hogy talán nem vádolnak majd recepttolvajlással.
A jelenlegi változat nagylányom 20. születésnapjára készült, a párom nem kis segítségével. Nem ez a legszebb példánya, de ez a legfrissebb. És ráadásul ez a férjem első, önálló piskótája, úgyhogy muszáj ezzel dicsekednem:) 6 tojásból sütötte, mert elfejtettem szólni hogy csak 3-ból kell, és tele lett vele a 28 cm-s tortaformám.
Nem olyan bonyolult ám, mint amilyennek a leírásban elsőre látszik. A legpepecselősebb művelet az alma megpucolása, amit jelen esetben a kisebbik lányom vállalt magára. Ha jól belegondolok, nem csak jelenesetben, egy ideje mindenféle pucolást ő végez:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Az almához

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból süssünk egy piskótát. Erre mindenkinek megvan a saját módszere. Én először habosra keverem a cukrot és az egész tojásokat robotgéppel. Utána már csak kézi habverővel belekeverem a vizet és a sütőporos lisztet.
  2. A pudingot főzzük meg és hűtsük le.
  3. A tortalapot a csatos formában kenjük meg sárgabarack lekvárral.
  4. Egyenletesen oszlassuk el rajta a krumplinyomón átnyomott vagy lereszelt gesztenyemasszát.
  5. A megpucolt és kockára vágott almát pároljuk meg kevés vajon, ízesítsük cukorral és fahéjjal. Nem kell szétfőzni, de ne ropogjon. Melegen simítsuk a gesztenye tetejére, és hűtsük le.
  6. Közben verjük fel a habot.
  7. Ha kihűlt a puding, készítsük el a zselatint. Forraljunk fel kb. 0,5 dl vizet, majd tegyük bele a zselatin, a tűzről levéve kevergessük, amíg el nem olvad. Langyosan belekeverjük a pudingba. Utána óvatosan adjuk hozzá a hab nagy részét, csak a díszítéshez hagyjunk tetszés szerinti mennyiséget.
  8. A pudingot öntsük az almára, és oszlassuk el rajta.
  9. A maradék habbal díszítsük. Én most egy kis piros ételszínezékkel színeztem.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 513
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rea

Mióta szakács: 2010.02.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-almás torta, almatorta gesztenyével, almás gesztenye torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brea
Rea / Brea Tue, 2013-07-16 20:03

Kedves polip:)

Kicsit megkésve bár, de azért gratulálok a sikeredhez:) Jó hogy megemlítetted, mert valóban sok a krém, de nálunk ez nem szokott gondot okozni, mindig van aki kis tálból bekanalazza torta vágás előtt.

polip25
polip25 / polip25 Sat, 2013-03-02 20:02

Kedves Rea :) elkészítettem a tortádat és nagyon finom :) 28 cm-es kerek tortaformában csináltam,de nem tudtam rátenni az összes pudingot,akkora ez a mennyiség.Picivel kevesebb cukrot is tettem bele,de a végeredmény tényleg nagyon finom.
Köszönet a receptért :)

701
tojás 3 db
cukor 7.5 dkg
porcukor 7.5 dkg
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 5 dkg
víz 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
cukor 10 ek
zselatin 1 ek
víz 0.5 dl
habtejszín 5 dl
alma 8 közepes db
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
sárgabaracklekvár 10 dkg
gesztenyemassza 25 dkg