r
Nosalty Logó

Gesztenyés-habos almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rea
Gesztenyés-habos almatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almához

Az összeállításhoz

Összesen 701 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almához

Az összeállításhoz

Összesen 5592 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almához

Az összeállításhoz

Összesen 141 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 701 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    200.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4902.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1806 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    873.5 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1802.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 5592 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az almához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból süssünk egy piskótát. Erre mindenkinek megvan a saját módszere. Én először habosra keverem a cukrot és az egész tojásokat robotgéppel. Utána már csak kézi habverővel belekeverem a vizet és a sütőporos lisztet.
  2. A pudingot főzzük meg és hűtsük le.
  3. A tortalapot a csatos formában kenjük meg sárgabarack lekvárral.
  4. Egyenletesen oszlassuk el rajta a krumplinyomón átnyomott vagy lereszelt gesztenyemasszát.
  5. A megpucolt és kockára vágott almát pároljuk meg kevés vajon, ízesítsük cukorral és fahéjjal. Nem kell szétfőzni, de ne ropogjon. Melegen simítsuk a gesztenye tetejére, és hűtsük le.
  6. Közben verjük fel a habot.
  7. Ha kihűlt a puding, készítsük el a zselatint. Forraljunk fel kb. 0,5 dl vizet, majd tegyük bele a zselatin, a tűzről levéve kevergessük, amíg el nem olvad. Langyosan belekeverjük a pudingba. Utána óvatosan adjuk hozzá a hab nagy részét, csak a díszítéshez hagyjunk tetszés szerinti mennyiséget.
  8. A pudingot öntsük az almára, és oszlassuk el rajta.
  9. A maradék habbal díszítsük. Én most egy kis piros ételszínezékkel színeztem.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6391
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát 2 éve fejlesztgetem saját szám íze szerint. Azért sem írok forrást, mert egyrészt már nem tudom, hogy hol találtam az alapötletet, másrészt már annyira eltértem tőle, hogy talán nem vádolnak majd recepttolvajlással. A jelenlegi változat nagylányom 20. születésnapjára készült, a párom nem kis segítségével. Nem ez a legszebb példánya, de ez a legfrissebb. És ráadásul ez a férjem első, önálló piskótája, úgyhogy muszáj ezzel dicsekednem:) 6 tojásból sütötte, mert elfejtettem szólni hogy csak 3-ból kell, és tele lett vele a 28 cm-s tortaformám. Nem olyan bonyolult ám, mint amilyennek a leírásban elsőre látszik. A legpepecselősebb művelet az alma megpucolása, amit jelen esetben a kisebbik lányom vállalt magára. Ha jól belegondolok, nem csak jelenesetben, egy ideje mindenféle pucolást ő végez:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az almához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek