r
Nosalty Logó

Bécsi almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Bécsi almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 928 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5558 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 209 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 928 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    288.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 5558 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sótés a citromhéjat.
  2. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, miközben az olvasztott vagy csipkedett vajat kisebb adagokban folyamatosan hozzáadjuk. A tésztából cipót formálunk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat hámozzuk, magozzuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagyobb edényben 8 dkg darált mandulával, cukorral, fahéjjal és szobahőmérsékletű vajjal keverjük össze.
  4. Egy kerek sütőformát (tortaformát) bőven kivajazunk.
  5. A tészta kétharmadát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a sütőforma aljába helyezzük úgy, hogy az oldalait is kibéleljük vele, és villával megszurkáljuk pár helyen, majd jöhet a töltelék kanalazva.
  6. A maradék tésztát kinyújtjuk, és betakarjuk vele a tölteléket úgy, hogy az alsó tésztaréteg széleivel összezárjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgával, megszurkáljuk villával,és megszórjuk egy marék szeletelt mandulával.
  7. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig aranybarnára sütjük.
  8. Tálalás előtt letakarva picit hűlni, állni hagyjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 106470
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Igazából nem kell hozzá semmi, de ha nagyon flancosak akarunk lenni, akkor kínálhatjuk vaníliasodóval, mandulafagyival vagy egyszerűbben, porcukorral.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hawelka, a mindig nyüzsgő bécsi kávézó! Nekem még volt részem Josefine néni kiszolgálásában. Sajnos Ő már nincs közöttünk, de varázslatosan egyszerű és nagyszerű sütireceptjeinek termékeit a mai napig készítik, felszolgálják a kedves vendégek számára.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! Tegnap este elkészítettem ezt a pitét. Nagyon-nagyon jó lett, s azt hiszem, mondanom sem kell, alig van már bel?le. Köszönöm a receptet :) Olga

Gréti

Kedves Olga! Ezt a fajta almás sütit, egyszer?en nem lehet megunni, csak úgy eteti magát. Hát, hadd ne mondjam el, én mennyit tudok bel?le bekebelezni! Egészségetekre! Gréti

Marti48

Kedves Greti! Köszönettel eltettem a receptet. Picit felek a tesztatol... nem töredezik, amikor kinyujtasra kerül? Nem vagyok cukrasz-tipus, ezert kerdezem... Gratulalok a receptjeidhez, gyakran nezegettem mar akkor is az oldaladat, amikor meg nem voltam tagja a NS-fözös clubnak. Üdvözlettel: Marti

Gréti

Szia Márti! Nekem egyáltalán nem töredezett. Arra kell szerintem vigyázni, hogy ne lisztezzük túl a tésztát, ha száraz, akkor szokott csak rosszalkodni. Köszönöm a kedves szavakat! üdv, Gréti

Marti48

Szia-szia! Köszönöm a gyors valaszt! Feltetlenül kiprobalom, ugy ahogy leirtad az elkeszitesi modot. Kar, hogy nem rendszeresen jelentkezel receptekkel... Cikkeidet is szivesen böngeszem. :) Üdv.; Marti

Gréti

Szia Márti, próbálok minden héten azért valami újat feltenni, örülök, hogy olvasod a cikkeket is. Jó hétvégét! Gréti

Marti48

Kedves Greti, viszont kivanok kellemes hetveget - sok napsütessel! Üdv.: Marti

Gréti

Köszi, Márti!

Macewan

Erdemes kiprobalni!Nalunk nagyon izlett a csaladnak es a vendegeknek is.Nagyon jo illatot araszt, ahogy sul, mutatos es igazan konnyu elkesziteni. Koszonet a receptert!

Gréti

Örülök neki! Ez nagyon jó hír, hogy másoknak is ízlik. Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Isteni lett, igaz én kicsit változtattam rajta: mandula helyett diót használtam és a 8 alma soknak t?nt, ötöt raktam bele (szép nagy rétesalmák voltak). Els? pitém volt, de fél délután alatt megették, úgyhogy tuti befutó :D

Gréti

Szuper!!! Gréti

Törölt felhasználó

Ami azt illeti, ez a pite minden ponton megegyezik a nagyim receptjével, amit még az ? nagyijától tanult, mi máshogy neki sem állunk...:) A Hawelka a kedvenc kávézóm Bécsben, évek óta kötelez? program, ha ott járok. Ezt a receptet nem azért "lájkolom", mert új, hanem épp azért, mert "régi", már persze a fenti értelemben. Imádom, csodálatos, biztos siker. Nem véletlen, hogy a Hawelkában és a nagyimnál is fogyasztható:D Köszönöm, hogy feltetted!

Gréti

Én is imádom a hagyományosan elkészített sütiket. Ezt a receptet én próbáltam megírni, a bécsi élmények után. Otthon nagy sikere volt és ahogy látom, másoknak is nagyon ízlik. Ennél nagyobb öröm nem érhetett volna! Egészségetekre és köszönöm a pozitív visszajelzéseket! Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Nem kellene bele süt?por? Mert nekem elég kemény lett a tésztája.

Gréti

Szia Annácska! Nem, nem. Ez linzertészta. Ebbe nem kerül süt?por. A vajtól lesz puha a tészta. Nem szabad túl sokáig sütni, akkor kiszáradhat. Esetleg túl vastagra hagyhattad? Nem tudom. Takard be alufóliával, úgy hagyd kih?lni, akkor a töltelékt?l biztosan megpuhul a tészta. Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Nem sütöttem addig ahogy írtad, mikor megpirult a teteje kivettem, és elég vékony lett a tészta. mikor nyújtottam, akkor összeugrott, nem tudtam rendesen formálni. nem tudom miért. De másnapra tényleg megpuhította az alma és végül is jó lett :)

Gréti

Szia Annácska! Én a tésztát jól bele szoktam nyomkodni az ujjaimmal a süt?formába, akkor nem ugrik össze, a vaj miatt pedig könnyen kivehet? marad így is. Nem tudom mekkora formát használtál?! Hát igen, ha állni hagyjuk, akkor nagyon jó állaga lesz, segít neki a pihenés, de erre nálunk nem sok esélye van! Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

ja igaz elég nagy formába tettem, majd legközelebb szerzek egy kisebbet. nálunk is elfogyott, azzal nem volt baj.

Gréti

akkor végül is: minden jó, ha v vége jó! G

Lorelai

Én azt szeretném megkérdezni, hogy ez a mennyiség? tészta mekkora tortaformához való. Mert én a piteformámban szeretném megsütni, ami 30 cm átmér?j? és félek, hogy ez kevés lesz hozzá. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Én 28 cm-be sütöttem, nekem pont elég lett. Szerintem csinálj kicsit több tésztát :)

Gréti

igen, egy normál tortaforma jó hozzá! köszi Carmen. G

Spyke

Kedves Gréti! Érdekl?dnék, hogy az is jó, ha az almát nagy lyukú reszel?n lereszelem, vagy inkább jót tesz neki, ha nagyobb darabokban van beleszeletelve? Köszönöm a választ! Tündi

Gréti

Szia Tündi! Ebben a sütiben az a szuper, ha beleharapsz hatalmas almás élményben lehet részed. Reszelt almával biztosan más féle ízhatása lesz, tehát elveszíti a sajátos jellegét. Amennyiben nincs korábbi rossz élményed a szeletelt almával, akkor ne váltsd le másra! Üdv, G

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! Tegnap megsütöttem Karácsony esti ünnepi desszertként - ez a pite egész egyszer?en szenzációs és valóban egy els?rangú cukrászda szintjét idézi! A mandulával való kombináció azért jobb a nálunk hagyományos dió helyett, mert a mandula visszafogottabb így az alma ízének több teret enged. És igen, a szeletelt alma valóban jóval nagyobb élményt nyújt mint a reszelt. Nem vagyok igazán gyakorlott a sütemények terén, de ezzel a recepttel elsöpr? sikert arattam. Köszönettel :) Mariann

Gréti

Szia Mariann! Hát, ez fantasztikus hír! ...és Te is nagyon bátor vagy, hogy pont karácsonykor bevállaltál egy teljesen új receptet! Szuper ügyes vagy! Gratulálok és további jó pihenést, ünneplést kívánok! Üdv, Gréti

Nefelejcs

Kedves Gréti! Kipróbáltam, mert nagyon guszta a fotón! :-) Egy kérdésem van a sütéssel kapcsolatban, mert nekem is kicsit kemény lett a tészta, komoly a h?légkever?s? Legközelebb mindenesetre megpróbálom 200 fokon, simán sütni - amúgy mindent ezen szoktam. Másik megjegyzés - nem kötözködésb?l -, hogy a 450 ft-os árat nagyon alul kalkuláltad, mert csak a 25 dkg vaj annyiba kerül. Szóval, szerintem minimum a duplája... ?sz óta tart nálam a "Tökéletes almáspite keresése" projekt, családom nagy-nagy örömére, mondanom sem kell, hogy nagyanyám sütijének az ízét próbálom megtalálni! Ez a recept tényleg nagyon közel áll hozzá, gratulálok! További jó sütögetést, üdvözlettel Janka

Gréti

Kedves Janka! Csak most láttam a hozzászólásod, bocs, hogy idáig nem válaszoltam. Amikor ezt a sütit készítem (légkever?s álláson, ha neked kiszárítja, akkor próbáld simán), akkor sütés után konyharuhával letakarva hagyom h?lni, azalatt az almatöltelék nedvessége átpuhítja a tésztát. Sokáig finom marad, mondjuk erre nálunk nincs ideje...Az árat javítottam, ez ugyan egy korábbi receptem, de valóban alacsony volt. Köszi, hogy szóltál, Gréti

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Annyit változtattam rajta, hogy teljes ki?rlés? lisztb?l készítettem, a töltelékhez 5 nagyobb, frissen szedett alma, fele mennyiség? cukor és 3 dkg vaj is is elég volt. Illetve cukor helyett xilittel/eritrittel/sztíviával édesítettem. 200 fokon alsó-fels? sütéssel kb. 35 perc alatt kész lett. A süt?formába mondjuk épp hogy csak belefért. :)

Gréti

Szuper, igen elég magas lesz! Majd én is kipróbálom teljes ki?rlésü liszttel, köszi, G

Törölt felhasználó

Megsutottem a pitét, betartottam mindent, ahogy írva van. Próbáltam már sok-sok féle almás pitét, tortát...stb., de ez úgy jó ahogy van! Judit

Gréti

Ennek nagyon örülök! Nálunk is ez az egyik legkedveltebb süti! üdv, G

Törölt felhasználó

Világbajnok süti!! Imádom!!!

Gréti

Fú, ez a legjobb hozzászólás! Köszi, Gréti

Törölt felhasználó

:-) Már vagy 4x megsütöttem, külön pitetálat vettem a tiszteletére! Nagyon finom!!! Köszi a receptet!!

Gréti

Jaj, nagyon szívesen! Egészségetekre! G

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! A hétvégén vendégek számára sütöttem meg a pitét. Vendégváráskor mindig kipróbált receptekkel készülök, de ezúttal kivételt tettem. Nem okozott csalódást! Nagyon-nagyon finom lett! A tészta kellemesen ropogós, jól kiegészíti az almás-mandulás ízhatást. Sajnos nem lett elég a tészta, hogy a tetejét is teljesen befedje. Kissebb darabokból, elszórtan takartam le, mandulával díszítve. Így is szép lett, nyoma sem volt a bakimnak :) Biztos vagyok benne, hogy ezentúl gyakran el? fog kerülni a recept :) Köszönöm szépen, hogy megosztottad!

Gréti

Kedves Évi! Ez nagyon jó hír, köszönöm hogy megírtad! A tésztából meg legközelebb készíts többet vagy nyújtsd vékonyabbra, talán úgy kiadja a tetejére való részt. Lehet, hogy a forma volt más, mint amilyenben én sütöttem?! Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! Kipróbáltam a recepted, és pár dolgot szeretnék ezzel kapcsolatban írni. El?ször is ez AZ almás pite recept. Én innent?l kezdve, ha almás pitét készítek, csak ezt fogom sütni. Ez lesz az alapreceptem, itt meg is állnék egy életre a kereséssel :) Aztán tésztája egyszer?en mennyei! Az egyszer fix, hogy ez lesz az egyik alap tészta receptem, máshoz is fel tudom használni, de nem bírtam vele betelni. Tökéletes. És akkor most a kérdés: Nekem széthullott a töltelék. Gyanús volt, hogy lehet nem öklömnyi almákat kellene választani, vagy legalábbis abból nem nyolcat, de úgy gondoltam, a recept az recept! Egyel?re bontogatom a szárnyaim, és elképzelésem sincs, hogyan tudnám legközelebb egyben tartani a tölteléket. Volt ilyen jelleg? tapasztalatod, hogy szétesett a piteszelet? (Konkrétan kifordult bel?le a rengeteg töltelék) Mit javasolsz, legközelebb hogyan készítsem el? Kevesebb alma, érjem be mondjuk öttel? Ha esetleg ragaszkodnék az elképeszt? mennyiség? almatöltelékhez, annak a "rögzítésére" mit javasolsz? Nagyon köszönöm a válaszod el?re is, a receptet meg utólag is :) Csilla

Gréti

Szia Csilla! El?ször is nagyon örülök, hogy ízlett a süti. A töltelék általában a súlyától és a cukortól összeáll. Gyorsan kell dolgozni, mivel ez nem a hagyományos módszer, ahol a citromlével lecsöpögtetett reszelt almát kinyomkodjuk, hogy ne áztassa el a tésztát. A nagyobb darab almák megtartják a levüket, ett?l ízesebb ez a pite. Ha neked nem áll össze, akkor lehet, hogy starking vagy más grízesebb almával dolgoztál, legközelebb próbáld ki a sárga, közepes nagyságú almákat, ezek nagyon édesek (kevesebb cukor is elég hozzájuk), könnyen hámozhatóak és sütiben nem rakoncátlankodnak. Egy másik lehet?ség, ha egy tojást felhabosítasz és egy marék zsemlemorzsa kíséretében a töltelékhez kevered. Remélem, sikerült segítenem! Üdv, Gréti

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek