r
Nosalty Logó

Bécsi almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Bécsi almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    288.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 5558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sótés a citromhéjat.
  2. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, miközben az olvasztott vagy csipkedett vajat kisebb adagokban folyamatosan hozzáadjuk. A tésztából cipót formálunk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat hámozzuk, magozzuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagyobb edényben 8 dkg darált mandulával, cukorral, fahéjjal és szobahőmérsékletű vajjal keverjük össze.
  4. Egy kerek sütőformát (tortaformát) bőven kivajazunk.
  5. A tészta kétharmadát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a sütőforma aljába helyezzük úgy, hogy az oldalait is kibéleljük vele, és villával megszurkáljuk pár helyen, majd jöhet a töltelék kanalazva.
  6. A maradék tésztát kinyújtjuk, és betakarjuk vele a tölteléket úgy, hogy az alsó tésztaréteg széleivel összezárjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgával, megszurkáljuk villával,és megszórjuk egy marék szeletelt mandulával.
  7. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig aranybarnára sütjük.
  8. Tálalás előtt letakarva picit hűlni, állni hagyjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1650
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 121677
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Igazából nem kell hozzá semmi, de ha nagyon flancosak akarunk lenni, akkor kínálhatjuk vaníliasodóval, mandulafagyival vagy egyszerűbben, porcukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hawelka, a mindig nyüzsgő bécsi kávézó! Nekem még volt részem Josefine néni kiszolgálásában. Sajnos Ő már nincs közöttünk, de varázslatosan egyszerű és nagyszerű sütireceptjeinek termékeit a mai napig készítik, felszolgálják a kedves vendégek számára.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...