r
Nosalty Logó

Genovai pesto Grandevu konyhájából

Grandevu
Genovai pesto Grandevu konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

535
Kalória
7.8g
Fehérje
4.1g
Szénhidrát
55.6g
Zsír
26.7g
Víz
10.2g
Koleszterin
778.2mg
Élelmi rost
816.2mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 59% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 59% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 59% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 1069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 556 kcal

Elkészítés

  1. A bazsalikom leveleit megmossuk, leszárítjuk. Mozsárba tesszük a sót, a fokhagymával, és sima pasztává dolgozzuk.
  2. A hozzájuk adott fenyőmaggal, illetve a kisebb adagokban hozzájuk zúzott bazsalikommal szintén eldolgozzuk. Az olívaolajból egyszerre mindig csak annyit löttyintünk hozzá, hogy kenhető massza állagot kapjunk.
  3. Legvégül a parmezánt keverjük bele lazán, és a citromlével igazítunk az ízeken. Tésztával, parmezánnal, frissen pirított fenyőmaggal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...