Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes bazsalikompesto

Édes bazsalikompesto
Édes bazsalikompesto
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén elutaztunk. Meglátogattuk egy barátunkat Schweinfurtban. Zenész a lelkem, vagy 25 éve DJ-ként dolgozik. Most már csak mellékállásban űzi, azt mondja, megkomolyodott, miközben angyalszárnyas kispólóban rohangál. Főállásban temetkezési vállalkozó - azt mondja, így könnyebb elviselni ezt a melót. Megértem. Hát, szervezett egy szuper kis bulit, általában negyedévente szokta, most volt az esedékessége a következőnek. A Hotel Ross vinotékája ad ennek otthont. Puccos hely, de bőven elfér benne Uli a tam-tam dobokkal. Közben megnéztük az Anglia - Amerika focimeccset, együtt drukkoltunk az egy szál fekete amerikainak, aki a bárban ücsörgött, és egyedül ő tapsolt, amikor az angol kapus kiejtette a labdát a kezéből be a kapuba. Aztán mi is beszálltunk, hogy ne érezze magát olyan egyedül. A meccs végére kihozták a desszertet. Említettem már, hogy fantasztikus a konyhájuk? Huh...életem majdnem legjobb gasztroélményei egyébként Schweinfurthoz kötődnek. A másik hely a Markthalle, vagyis a piac, ahol a legjobb francia kisétterem van szerintem az egész földkerekségen.
Szóval, megjelent a pincér a desszerttel, az egészet az édes bazsalikompesto miatt rendeltem meg.
Aztán nem csalódtam a többiben sem - de ezt majd később, a következő receptben.
Persze ismét csak muszáj volt receptért könyörögni - azt hiszem ez az egyetlen helyzet, amikor még a méltóságomat is képes vagyok sutba dobni.
Az eredményt itt osztom meg veletek. 
Amíg tart az eperszezon, kötelező kipróbálni! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen fagylalthoz, parféhoz, krémhez, habhoz, de nem baj, ha ezek eperből vannak...
Az eredeti recept nem tartalmaz marcipánt, elhagyható, de bátrabbak nyugodtan beletehetik. 
pH besorolás: közepesen lúgosít
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban kis lángon - óvatosabbak vagy profik vízfürdőben - olvasszuk fel a csokoládét langyosra.
  2. Keverjük hozzá az olajat és a cukrot, és morzsoljuk bele a marcipánt - szintén olvasszuk fel lassan.
  3. Turmixoljuk össze az egészet a bazsalikommal, és ha nagyon sűrű volna, adjunk még hozzá kevés olajat.
  4. Jelen esetben eperre csurgatva tálaljuk. Ha nagyon vadulni akarunk még, megspriccelhetjük balzsamecettel is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 403
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

bazsalikomos-fehér csokis-marcipános pesto, édes bazsalikomos pesto fehér csokival

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Thu, 2010-06-17 19:22

Jajj Eszter, ez már az erőszaktevés fogalmát is kimeríti. Kénytelen leszek ezt is kipróbálni. Holnap jön Laura, legalább meglepem vele. (Kaptam bazsalikomot.) A képed nagggyon tecccik. Így ismerlek. De nekem az előző is tetszett, és a fekete fehér, kibontott haju képed is. Puszi.

Angibangi
Angi / Angibangi Thu, 2010-06-17 16:43

még várakozóállásban van három receptem, ők is kapnak majd valami mesét:D
Köszönöm szépen=]

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-17 16:36

Na, látod, máris mennyivel életszerűbb. Egyébként meg nagyon helyes a képed! :-)

Angibangi
Angi / Angibangi Thu, 2010-06-17 15:44

Szia Eszter!
Amikor ráleltem erre az oldalra, rögtön tudtam h ajaj nekem itt a helyem, nemcsak mert annyira jól néz ki maga a blog, hanem odáig vagyok az ilyen történetekért. Egy szépséghibája van a dolognak, az én eddigi receptjeimnek nincs túl nagy történetük, de megpróbálok majd a közeljövőben a receptjeimhez alkotni valamit, lehet , hogy a jelenlegieket is megtoldom storykkal.
Most egyébként éppen az Angyaltortáddal szemezgetek, lehet, hogy hétvégén megpróbálom megsütni=]
Mindenjóót! Puszk: Angi

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-17 15:48

Szuper vagy Angi, csak ügyesen!
A sztorizás, meg tudod, milyen? Csak elkezded írni, ami eszedbe jut. Hogy kezdtél neki, hogy csináltad meg, és azt is leírod, ami erről eszedbe jut. Tudod, a karalábéra gondolsz, aztán a rózsaszín elefántra és elkezdesz róla mesélni... :-)
Menni fog!
Puszi!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Thu, 2010-06-17 10:49

Na most mehetek friss bazsalikomért, minden egyéb van itthon, eper is. Márpedig ezt ki nem hagyom! Eszter, hogy mindig kitalálsz valamit, ami nem hagy nyugodni! Puszi.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-17 15:22

Annak mégjobban örülnék, ha még ízlene is. :-) Egyébként tessék majd tartani otthon bazsalikomot. Nemsokára jön belőle a fagyi. :-)))

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-17 15:25

Szia Angi!
Ennek nagyon nagyon örülök ám! Azért írom őket, hogy amikor valaki megnéz egy receptet, kapjon egy kis képet a mindennapjainkról, meg a recept keletkezésének körülményeiről is. Néha olyan érdekes tud lenni. Én is úgy szeretem olvasgatni azokat, ahol van valami kis sztori. Ettől lesz olyan életszerű, ettől lesz kedvem kipróbálni, mert elképzelem. :-)
Köszönöm, hogy írtál!
Puszi!
Eszter

animoni
animoni / animoni Wed, 2010-06-16 12:05

Üdv!

Jól néz ki, meg kell hagyni! Grat a kiemeléshez!Kérdés:Szárított bazsalikom is jó? Nekem sajna nincs másom! Vagy próba cseresznye? Tényleg, cseresznyével milyen lehet?

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-06-16 20:45

Kedves Animoni ! minden nagyobb bevásárló központban lehet már venni zöld fűszereket ! Ki teszed az ablakba és ontja a leveleket .De gondolom csak az a problémád , hogy most nincs otthon bazsalikomod :))) Türelem :)) Holnap majd veszel és megcsinálhatod . Jaj csak már holnap lenne:))))) Nekem eprem nincs itthon:))) Üdv Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-16 12:08

Szia animoni!
Szárítottal SEMMIKÉPPEN!
A cseresznye meg próba... :-p

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2010-06-16 16:51

Szuper :) Elutazom egy hétre, és egyik fő gondom, hogy kire bízzam a bazsalikombokrot az ablakomban... ez az epres pesto lesz a veszte :)
Puszi:
Nóra

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-16 19:42

Jó sok lesz belőle. De hűtőben biztosan eláll egy ideig. Többször is lehet enni belőle.
Jó utat! Vigyázz magadra!
Puszi!

309
bazsalikom 1 csokor
fehér csokoládé 100 g
marcipán 30 g
cukor 50 g
napraforgó olaj 5 ek