r
Nosalty Logó

Gazdag almás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Gazdag almás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 565 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 2259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 565 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 2259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A töltelék

A tészta

Elkészítés

A töltelék

  1. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk az almát, cukrot, fahéjat, és ráöntünk egy evőkanál vizet.
  2. Főzzük kb. 15 percig, vagy amíg megpuhul.
  3. A kukoricakeményítőt összekeverjük 6 ek. vízzel.
  4. A mazsolát az almához adjuk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a keményítőt, ha látjuk, hogy sűrűsödik, levesszük a tűzről.
  5. Lehűtjük.

A tészta

  1. Összekeverjük a liszttel a cukrot és a sót, hozzáadjuk a vajat nagyon kis darabokra vágva, és jól eldolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi szükséges, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Félretesszük 5 percet pihenni.
  3. Lisztezett deszkán 20×30 cm-re nyújtjuk. Rögtön átrakjuk egy darab sütőpapírra, és a hosszú felének egyik szélére, hosszában rápakoljuk a tölteléket.
  4. A sütőpapírral feltekerjük a tésztát, megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a porcukorral. A sütőpapírral együtt átemeljük a tepsire. A tetejét kissé bevágjuk ott, ahol majd szeletelni szeretnénk.
  5. 190 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük, vagy amíg kissé barna nem lesz. Pihentessük fél órát, utána óvatosan szeletelve, porcukrozva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9610
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Ha létezik hisztis tészta, akkor ez az! Nagyon kezelhetetlen, azért készítem még a mai napig is már sokadszor, mert amikor elkészül, egy igazi meglepetést kapunk. Ehetjük melegen vanília fagyival, de másnap az igazi, hidegen. A recept egy tekercsre szól, ami kb. 25 cm hosszú, ebből 8 szelet lesz, és kb. 4 adag. A cukor mennyisége a töltelékben attól függ, milyen almát használunk, én most granny smith-tel készítettem, és nem volt elég a három kanál.

Hozzávalók

A töltelék

A tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...