Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazdag almás tekercs

Gazdag almás tekercs
Gazdag almás tekercs
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha létezik hisztis tészta, akkor ez az! Nagyon kezelhetetlen, azért készítem még a mai napig is már sokadszor, mert amikor elkészül, egy igazi meglepetést kapunk. Ehetjük melegen vanília fagyival, de másnap az igazi, hidegen. A recept egy tekercsre szól, ami kb. 25 cm hosszú, ebből 8 szelet lesz, és kb. 4 adag. A cukor mennyisége a töltelékben attól függ, milyen almát használunk, én most granny smith-tel készítettem, és nem volt elég a három kanál.

hozzávalók / 4 adag

A töltelék

A tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelék

  1. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk az almát, cukrot, fahéjat, és ráöntünk egy evőkanál vizet.
  2. Főzzük kb. 15 percig, vagy amíg megpuhul.
  3. A kukoricakeményítőt összekeverjük 6 ek. vízzel.
  4. A mazsolát az almához adjuk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a keményítőt, ha látjuk, hogy sűrűsödik, levesszük a tűzről.
  5. Lehűtjük.

A tészta

  1. Összekeverjük a liszttel a cukrot és a sót, hozzáadjuk a vajat nagyon kis darabokra vágva, és jól eldolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi szükséges, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Félretesszük 5 percet pihenni.
  3. Lisztezett deszkán 20×30 cm-re nyújtjuk. Rögtön átrakjuk egy darab sütőpapírra, és a hosszú felének egyik szélére, hosszában rápakoljuk a tölteléket.
  4. A sütőpapírral feltekerjük a tésztát, megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a porcukorral. A sütőpapírral együtt átemeljük a tepsire. A tetejét kissé bevágjuk ott, ahol majd szeletelni szeretnénk.
  5. 190 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük, vagy amíg kissé barna nem lesz. Pihentessük fél órát, utána óvatosan szeletelve, porcukrozva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 585
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás-almás tekercs, fahéjas almás tekercs, almatöltelékes tekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

566
kukoricakeményítő 3 evőkanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
víz 7 ek
alma 700 g
cukor 3 ek
fahéj 2 teáskanál
mazsola 150 g
finomliszt 175 g
0.5 kávéskanál
cukor 3 csapott ek
vaj 50 g
víz 6 ek
tojásfehérje 1 db
porcukor 1 ek