Datolyás mézeskalács-rügyek aranybarnán
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1830
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
337
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.6 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 107.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 461 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
1830
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
3 csapott ek cukor
-
5 dkg margarin
-
2 ek méz
-
1 csipet só
-
20 dkg finomliszt
-
1.5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
1 teáskanál sütőpor
-
20 db datolya
Elkészítés
- A tojást a cukorral, margarinnal, mézzel, sóval egy kézi robotgéppel simára keverjük.
- Hozzáadjuk a kimért lisztet, mézeskalácsfűszert, sütőport. Elkeverjük, és deszkára téve sima tésztát gyúrunk belőle.
- Aztán kisodorjuk vékony hengerré, amiből diónyi nagyságú darabokat vágunk.
- Egyesével minden darabot hosszúkásra formázunk, lapítunk (hogy a datolyát körbe tudjuk majd tekerni) és egy mézcsurgatóval vagy valami hasonlóval teljes hosszában végig görgetünk, hogy domború minta rajzolódjon ki a kis tésztában.
- A sima részébe egy-egy ki magozott datolyát tekerünk. Sütőpapírral ellátott tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 52
- Feltöltés dátuma: 2024. november 30.
Ajánló
A tészták barázdáit egy sűrűn álló mézcsurgatóval készítettem,ami nagyon ötletes szerintem!!Ha más eszköz lehetőségünkre áll,akkor használjuk azt!Kb. 20-22 db lesz belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Iluska
1111 recept
Csodálatos,gyors ,omlós,mézes kis süti, ami kifejezi az édesség ünnepi,melegséget árasztó hangulatát!Kis falatok, amit csak jó úgy elvenni és hamm,bekapni a tálról.... :-)))