Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Goji-bogyós kesutekercs

Goji-bogyós kesutekercs
Goji-bogyós kesutekercs
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kesutekercs összeállítására a Zserbó gyümölcsökből receptem adta az ötletet, mert szerettem volna csokoládémentesen is egy hasonló finomságot elkészíteni. Ebbe került utifű maghéj is, mert ez egy teljesen ízetlen rostanyag, ami nagyon jó hatást gyakorol az emésztésünkre. Férjem meg is kérdezte, hogy "bélseprűt" raktam-e bele :))))))... hát igen... már ismer! Kis angyalkám meg kijelentette: "Anya te túl vega lettél" és csokit követelt...:)))) Még szerencse hogy a Zozókám nagyon örült  a vacsi utáni extra desszertnek, és fennhangon dícsérte, így mindenki befalta az utolsó morzsáig!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához való alapanyagokat késes aprítógépbe tesszük és addig daráljuk, míg összeáll egy ragacsos masszává. Két folpack réteg között lappá nyújtjuk.
  2. A kesudiót két részletben kávédarálóban masszává őröljük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  3. A lapról levesszük a felső folpackréteget, rákenjük a masszát, és feltekerjük az alsó folpack segítségével. Végeit összenyomjuk.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük és ott tároljuk fogyasztásig!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 675
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kesudiós tekercs, goji bogyós gyümölcstekercs, kesutekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cathys
cathys Wed, 2013-02-06 17:12

Kedves DiaNatura!

Èrdekelne, hogy pontosan milyen gépet használtál a datolyás masszát, a tésztának valót úgymond, milyen gépben aprítottad, mixelted össze?

Köszönöm,
Cathys

diavega
DiaNatura / diavega Wed, 2013-02-06 17:39

Kedves Cathys!
Köszönöm érdeklődésed! Az aszalványokhoz aprítógépet vagy ismertebb nevén hagyma aprítót használok. A kisebb méretű is teljesen jó! Más géppel nem tudom elképzelni a készítést...
Én nagyon szeretem ezt a gépet, gyakran használom például csirkemell és más húsok darálására is.
Üdv,
Dia

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-06-23 22:57

Drága Dia nagyon szép a süti, gratulálok:) az alapanyagokat nézegetve nagyon finom lehet, biztosan kifogom próbálni, a narancs fantasztikusan kihozhatja és feldobja az ízvilágát. Mi is imádjuk a nyers édességeket!
Látam a magyar neten raw szakácskönyveket magyarúl, bizony borsos ára volt és "titkos iratként" kezelik a recepteket:// Köszike, hogy megosztottad velünk:)
Üdv,
Kristina

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2012-06-25 12:44

Nagyon szépen köszönöm Kristina!Nagyon jól esik főleg tőled, aki profi RAW szakács! :) Próbáld ki bátran tényleg nagyon fincsi. Azért is raktam fel, mert szerintem sokaknak, mint nekem nincs profi aszalógépünk és ehhez a recepthez nem is szükséges! Nekem Lénárt Gitta könyvei vannak meg, abban főleg aszalógépes receptek vannak,de azért nagyon sok jó ötletet lehet meríteni belőle!
Szép napokat!
Üdv, Dia

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-06-25 13:12

Sajnos profi még nem vagyok:) de nagyon szeretek raw ételeket készíteni. Biztosan kifogom próbálni. Hááát igen az aszalógép.... igaz sok fincsi dolgot lehet vele készíteni de nem szabad túlzásba vinni (saját tapasztalatból állíthatom). Van egy süti receptem amit már hetek óta felszeretnék rakni a képe itt sorvadozik a gépemben. Észbontóan finom de van egy alapanyaga amit nem hiszem hogy könnyen be lehet szerezni és még nem találtam rá a helyetesítőjére.
Ha megkérdezhetlek hallotál már agave porról vagy véletlenűl láttál ilyet a bio üzletekben? Fehér sűrű por az íze olyan mint a tejpor csak édesebb. Ezt kivéve a hozzávalók átlagosak sok dió is van benne. Teljesen igazad van több aszalógépmentes receptre lenne szükség.
Mégegyeszer köszönöm a fincsi receptet.
Szép napokat Neked is:)
Üdv,
Kristina

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-06-12 08:27

Köszönöm szépen kedves Magdi! Jól esik a dícsérő szó! :) Ha elkészíted és ízlik várom a visszajelzést! Üdv, Dia

witch
witch / witch Mon, 2012-06-11 17:29

A story nagyon ismeros! :) Nalunk is nehez
a csaladot kimozditani az un. "komfort zonabol". :)

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-06-12 08:40

:)))) "komfort zona"
Bizony-bizony, de azért nem reménytelen a dolog.....Tegnap a csemetém/aki csokirajongó/ saját maga készített almából, grapefruitból gyümölcs-salit és darált kesudióval szórta meg. Semmi cukor, meg tejszínhab....csak natur kesu....ez ám a változás :))))!!!!
Üdv
Don-Ouijote

witch
witch / witch Tue, 2012-06-12 13:47

Igen, egyaltalan nem remenytelen. Az en komfort
zonam egeszen mas mint a lanyome. Amiert tudtam
alakitani, neki rengeteg egeszseges dolog is van benne.
Viszont probaltam sok hagyomanyos receptet is
megismertetni vele.
Fantasztikus erzes amikor maguktol keszitenek/esznek
olyat amitol nem fognak gurulni! :)
udv:witch

352
datolya 8 dkg
mazsola 1 marék
kókuszreszelék 3 ek
vanília 1 db
útifű maghéj 1.5 ek
kesudió 12 dkg
dió 1 marék
méz 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
narancshéj 1 narancsból nyert