r
Nosalty Logó

Garnélaszószos sültgarnélás-tészta Lukács Mikitől

Nosalty
Garnélaszószos sültgarnélás-tészta Lukács Mikitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

994
Kalória
69.3g
Fehérje
102.2g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
388.7g
Víz
502.6g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 994 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1988 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4888.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    3016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    388.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 994 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9776.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2435 mg
  • Nátrium
    6032 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    777.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    773 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1988 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. Vizet forralunk egy lábasban, majd beledobjuk a tésztát, és készre főzzük. Bármilyen tészta alkalmas, én most egy spagettiszerűvel készítettem.
  2. A rákokat megpucoljuk, majd páncélokat forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Mikor már füstöl, hozzádobjuk a gyömbért és a fokhagymát. Átforgatjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet. Pár percig forraljuk, majd hozzádobjuk a felkarikázott citromnádat, beledobjuk a apróra vágott koriandert, hozzáreszelünk egy kis lime héjat, és fél lime levét belefacsarjuk. Újabb pár percig forraljuk, majd egy szűrő segítségével eltávolítjuk a rákpáncélokat.
  3. A szószalaphoz adjuk a kókusztejszínt, a halszószt és a vajat, majd forraljuk pár percig.
  4. A rákfarkakat egy kis olívaolajon pár perc alatt készre pirítjuk. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a rákokat, majd lelocsoljuk az egészet a szósszal, végül egy kis korianderrel megszórjuk. Bátrabbak chilit is tehetnek a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Peller Anna és Lukács Miki életében nincs megállás, fél lábbal itt és ott is helyt kell állni. A pörgős páros ezúttal a konyhánkban főzött ki valamit. Miki igazi energiabomba, állandóan valami újon töri a fejét, így született ez a tészta is. Pillanatok alatt elkészül, és isteni finom.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...