Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilakáposzta-felfújt kaprimártással

Lilakáposzta-felfújt kaprimártással
Lilakáposzta-felfújt kaprimártással
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Ínyesmester diétás (!) receptje ez. Önmagában is megállja a helyét, de köretnek is el tudom képzelni. A kaprimártás pedig nem csak finom, hanem fergetegesen nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Káposztafelfújt

Kaprimártás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, vagy egészen kicsire felaprítjuk. Annyi vízben, ami éppen ellepi, nagyjából megpároljuk.
  2. Leöntjük róla a vizet, kicsit hagyjuk, hogy a nedvesség párologjon belőle.
  3. Ez idő alatt kockákra vágjuk a szalonnát, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, picit cukrozzuk (ezt kihagyhatjuk), és készre pároljuk.
  4. Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a két tojássárgáját és a tejfölt, végül hozzáforgatjuk a tojások felvert habját is.
  5. Vajjal kikent tepsiben addig sütjük, míg kicsit megpirul a teteje.
  6. A kaprimártáshoz felaprítjuk a bogyókat.
  7. A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kapribogyót, kicsit kevergetjük, majd lassan felöntjük az alaplével (azért lassan, hogy ne legyen csomós, illetve hogy közben lássuk, mennyit vesz fel a liszt). Végül hozzákeverjük a tejfölt. A kész felfújthoz kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás lepény kapribogyó-mártással, szalonnás káposztaszuflé, kapribogyó-szósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

277
vöröskáposzta 0.5 közepes fej
füstölt szalonna 5 dkg
1 teáskanál
cukor 2 csipet
tejföl 2 ek
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 3 db
vaj 1 ek
finomliszt 4 dkg
kapribogyó 2 ek
alaplé 2 dl
tejföl 1.5 ek