r
Nosalty Logó

Citromos-almás csirkemell zöldségkörettel

joppi
Citromos-almás csirkemell zöldségkörettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús+pác

Zöldségek

734
Kalória
62.6g
Fehérje
40.7g
Szénhidrát
36.9g
Zsír
669.3g
Víz
182.5g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
20.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús+pác

Zöldségek

Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús+pác

Zöldségek

Összesen 1469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús+pác

Zöldségek

Összesen 77 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    12373 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2533 micro
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2523 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    9979 micro
  • β-karotin
    24746 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5067 micro
Összesen 1469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Hús+pác

  1. A gyömbért, tarka borsot és egy csipet sót összekeverünk 1-2 evőkanál olajjal. Hozzápréseljük a fél citrom levét. Ezzel a páclével dörzsöljük be a szeletekre vágott csirkemellet. Ebben a pácban kell állnia 6-8 órát legalább, hűtőben természetesen.
  2. A répát és hagymát megpucoljuk, a brokkolit szétszedjük és megmossuk, a hagymát karikára vágjuk, a répát csíkokra. A sütőt bemelegítjük. Egy jénait (de szerintem magas falú tepsiben is készíthető) egy-két evőkanál olajjal kikenünk, belehalmozzuk a répát és a hagymát vegyesen. Kis sóval és a kurkumával meghintjük, kb. fél deci vízzel felöntjük, egy alufóliával lefedjük és a sütőbe toljuk.
  3. Amíg a répa párolódik, kb. fél deci olajat egy fazékban felhevítünk, mehet bele a mustármag. Amikor az illata már elég erős, szeletenként belekerül a csirkemell, amit a forró olajon kifehéredésig forgatunk. Felszeleteljük az almát,és a csirkemellre halmozzuk, majd felöntjük fél dl vízzel. Puhára pároljuk.
  4. Ekkorra a répa félig megpuhult, ezt ellenőrizzük. Amikor a répa félig puha, a tetejére kerül a brokkoli - én ekkor még további sót és kurkumát szórok rá, esetleg egy kis vizet is öntök hozzá. Visszatakarjuk az alufóliával 10 percre.
  5. A csirkéről elpároljuk a levét, és már készen is van. A sütőben a zöldségeket kitakarjuk, amikor a répa egészen, a brokkoli félig puha, átkeverjük, és így további 5-10 percet sütjük.
  6. Amikor a zöldségek kellően puhák és a csirkéről is elpárolódott a víz, készen vagyunk, tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy hosszú és fárasztó nap után kiváló és gyors vacsi, de előre kell egy kicsit gondolkodni a pácolás miatt. Minden, a receptben megadott helyen lehet olívaolajat is használni, de nekem épp nem volt itthon. Persze úgy különlegesebb íze volna, de a mustármag a husiban és a kurkuma a zöldségeken így is megadja az alapharmóniát.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...