Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-almás csirkemell zöldségkörettel

Citromos-almás csirkemell zöldségkörettel
Citromos-almás csirkemell zöldségkörettel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hosszú és fárasztó nap után kiváló és gyors vacsi, de előre kell egy kicsit gondolkodni a pácolás miatt. Minden, a receptben megadott helyen lehet olívaolajat is használni, de nekem épp nem volt itthon. Persze úgy különlegesebb íze volna, de a mustármag a husiban és a kurkuma a zöldségeken így is megadja az alapharmóniát.

hozzávalók / 2 adag

Hús+pác

Zöldségek

ajánlat

A zöldségekhez, miután kitakartuk egészen, még adhatunk pár szelet paradicsomot, ha szeretjük és van otthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyömbért, tarka borsot és egy csipet sót összekeverünk 1-2 evőkanál olajjal. Hozzápréseljük a fél citrom levét. Ezzel a páclével dörzsöljük be a szeletekre vágott csirkemellet. Ebben a pácban kell állnia 6-8 órát legalább, hűtőben természetesen.
  2. A répát és hagymát megpucoljuk, a brokkolit szétszedjük és megmossuk, a hagymát karikára vágjuk, a répát csíkokra. A sütőt bemelegítjük. Egy jénait (de szerintem magas falú tepsiben is készíthető) egy-két evőkanál olajjal kikenünk, belehalmozzuk a répát és a hagymát vegyesen. Kis sóval és a kurkumával meghintjük, kb. fél deci vízzel felöntjük, egy alufóliával lefedjük és a sütőbe toljuk.
  3. Amíg a répa párolódik, kb. fél deci olajat egy fazékban felhevítünk, mehet bele a mustármag. Amikor az illata már elég erős, szeletenként belekerül a csirkemell, amit a forró olajon kifehéredésig forgatunk. Felszeleteljük az almát,és a csirkemellre halmozzuk, majd felöntjük fél dl vízzel. Puhára pároljuk.
  4. Ekkorra a répa félig megpuhult, ezt ellenőrizzük. Amikor a répa félig puha, a tetejére kerül a brokkoli - én ekkor még további sót és kurkumát szórok rá, esetleg egy kis vizet is öntök hozzá. Visszatakarjuk az alufóliával 10 percre.
  5. A csirkéről elpároljuk a levét, és már készen is van. A sütőben a zöldségeket kitakarjuk, amikor a répa egészen, a brokkoli félig puha, átkeverjük, és így további 5-10 percet sütjük.
  6. Amikor a zöldségek kellően puhák és a csirkéről is elpárolódott a víz, készen vagyunk, tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

joppi

Mióta szakács: 2016.01.16.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyümölcsös hús, almával sült csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

719
csirkemell filé 50 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 2 ek
1 csipet
gyömbérpor 0 ízlés szerint
négyszínű bors 1 teáskanál
sárgarépa 4 közepes db
brokkoli 1 közepes db
salátahagyma 1 közepes db
mustármag 1 kávéskanál
kurkuma 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
víz 2 dl
alma 1 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl