r
Nosalty Logó

Fűszeres vajjal sült csirke

helena26
Fűszeres vajjal sült csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

745
Kalória
48.3g
Fehérje
3.5g
Szénhidrát
59.2g
Zsír
181.6g
Víz
245g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
42mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2981 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 745 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.2 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3073.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    726.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2981 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét a hátgerincénél vágjuk ketté ollóval. (Én a hátgerincet meghagytam, de ki is vágható, ha levest főzünk, beletehetjük.)
  2. A csirke bőr nélküli részét sózzuk, borsozzuk. A bőrös része legyen szárazra törölve.
  3. A vajat kikeverjük a sóval, mustárral, rozmaringgal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával.
  4. A csirke bőrét fellazítjuk, és megkenjük a bőre alatti részt, majd a bőrös részt felülről is jól bekenjük a fűszeres vajjal.
  5. Egy papírral kibélelt tepsibe helyezzük, lefedve előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük. Az utolsó 30 percben levesszük a fedőt, és a bőrös részét ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet a Stahl Judit videóján néztem meg. Bizonyos változásokkal ma elkészítettem. Egyszerű, de nagyon finom étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek