Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciával töltött szűzérmék

Pisztáciával töltött szűzérmék
Pisztáciával töltött szűzérmék
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Tétova Ínyenc blogon olvastam egy hasonló receptet, azt variáltam meg egy kicsit. Nagyon finom, akár az ünnepi asztalra is ajánlom!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Krumplipürével nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A töltelékhez a megpucolt pisztáciát, a petrezselymet és 1 evőkanál olívaolajat összedolgozunk-aprítunk a robotgépben. (Só nem kell bele, mert a pisztácia már amúgy is sós.)
  3. A sertésszüzet hosszában végigvágjuk úgy, hogy ne vágjuk át. Kívülről bedörzsöljük sóval. A bevágást megtöltjük a pisztáciás töltelékkel, majd a megtöltött húst óvatosan belegöngyöljük a baconbe.
  4. A másik evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, amiben elfér az egész sertésszűz, összeolvasztjuk a vajjal, és ezen 2-3 perc alatt minden oldalán átpirítjuk a húst.
  5. Ezután a húst átemeljük egy jénaiba vagy egy tepsibe, aláöntjük a megmaradt zsiradékot és 1 deci vizet, és előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt (nekem 18 volt) megsütjük. Akkor jó, ha a hústűt vagy a kést már ellenállás nélkül át tudjuk szúrni a húson.
  6. Tálalás, illetve szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 435
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti7

Mióta szakács: 2014.08.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pisztáciás sertésszűz, baconbe tekert sertésszűz, baconos szűzérme, pisztáciás szűzérme, baconos sertésszűz, pisztáciás baconos sertésszűz, pisztáciás baconos szűzérme

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
sertésszűz 50 dkg
pisztácia 80 g
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 2 ek
vaj 1 ek
bacon 15 dkg
0 ízlés szerint