r
Nosalty Logó

Körtés-mandulás clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Körtés-mandulás clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2967 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 2967 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Késes betétű robotgépben ledaráljuk a mandulabelet.
  2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  3. A körtéket megpucoljuk, kicsumázzuk és kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk.
  4. 24 cm-es levehető kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk (körberajzoljuk a papíron és úgy vágjuk ki, hogy pont méret legyen), kívülről alufóliával körbebéleljük az egészet (hogy a tészta biztos ne folyjon ki), majd ráöntjük a körtedarabokat, rászórunk 2 evőkanál barna cukrot és kanállal összekeverjük.
  5. Keverőtálban fakanállal elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot a liszttel és a manduladarával.
  6. A tojásokat villával felverjük, a tejjel és a tejszínnel együtt a lisztes keverékhez adjuk és jól elkeverjük.
  7. A tésztát a cukros körtedarabokra öntjük és megszórjuk a maradék barna cukorral és a szeletelt mandulával.
  8. Kb. 60 percre sütőbe tesszük, tűpróbával ellenőrizzük!
  9. Ha már csak langyos, óvatosan levesszük a tortaforma oldalát, az egészet egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy másik tányérra, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd visszafordítjuk egy tálaló tálra.
  10. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap hidegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23671
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 24.

Ajánló

Megjegyzés: Folyamatosan figyeljük sütés közben a torta tetején a mandulát, nehogy megégjen! Én nem légkeveréssel sütöttem, így nem kellett alufóliával letakarnom a sütés vége felé, de szükség lehet rá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hétvégén ünnepeltük dédi 84. szülinapját. Egy ilyen jeles napra különleges finomságot szerettem volna készíteni! De milyen is legyen? Így nyár vége felé a körte mellett döntöttem, szerencsére az egyik francia gasztroblogon találtam is egy mandulával kombinált változatot. Első olvasásra megtetszett, elkészítettem. És hogy milyen lett? Másfél éves kisfiam és a szülinapos boldog dédi is megnyalta utána az ujját! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.