r
Nosalty Logó

Tejespite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejespite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 757 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3025 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 757 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3122.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.4 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 3025 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a sót és a cukrotjó habosra kikeverjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tejetés csomómentesen elkeverjük. Tulajdonképpen a palacsintatésztához hasonló tésztát készítünk (amibe én nem szoktam cukrot tenni, de ebbe kell).
  3. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük a tésztát (én a gáztepsit használtam) és 190 fokra előmelegített sütőbensütjük kb. 10 percig, majd a következő félórában 180 fokon, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Fontos, hogy ne legyen a tészta túl magas ( csak kb. 1-2 cm), mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe. Ha túlzottan pirul a teteje sütés közben, fedjük le fóliával vagy sütőpapírral és úgy folytassuk a sütést. (Ha felpúposodik sütés közben, nem kell megijedni, nem fogja befolyásolni a végeredményt.)
  4. Baracklekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 326823
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 17.

Ajánló

Tálaláskor öntsünk rá barackpálinkát, amit akár meg is gyújthatunk, biztos siker! Melegítve is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Gerlóczy Kávéházban kaptunk rá a tejespitére. Amíg az étlapon volt, más desszertet szinte nem is ettünk. Sajnos pár hónapja, csak néha-néha, a napi ajánlatban tudunk rá lecsapni. A napokban jött a mentő ötlet, kérjük el a receptet... És itt a végeredmény, szinte pontosan olyan finom!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hello! Nekem olyan problémám adódott hogy 40 perces sütés után a teteje négerre és hólyagosra pirult :( Belseje meg (bár még nem kóstoltam, most h?lik) talán picit nyers is. Mit?l lehet ez és mit csináljak h olyan szép legyen mint a képen. Pontosan követtem a receptet és mégis :(( Igaz a süt? elég régi már Viszont a sajtos tallérok szupi lettek :))

Törölt felhasználó

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nem voltam internet közelben az elmúlt napokban. Sajnos így már csak a következ? alkalommal használhatod, amit írok. El?ször, amikor tejespitét készítettem, egy kisebb jénaiba öntöttem a tésztát és magasabb volt a kész pite mint a fotómon. Akkor nekem is nyers maradt a közepe. A következ? alkalommal tepsit használtam, vagyis szerintem fontos, hogy tepsibe öntsd, hogy valóban csak egy-két centis legyen a magassága. Módosítani is fogom a receptemet és törlöm bel?le a jénait. Az, hogy hólyagos, nem gond, az enyém is az volt kicsit. Nekem viszont csak megpirult, nem lett túl barna. Amikor látod, hogy kezd megbarnulni és nem szeretnéd, hogy túlzottan megégjen, fóliával vagy süt?papírral borítsd be és folytasd a sütést. Ha most nem is sikerült tökéletesen, érdemes újra megpróbálni, mert nagyon finom! A sajtos tallérok sikerének nagyon örülök!

Törölt felhasználó

Jó lenne ha olyanokra is gondolnátok akiknek nincs modern tüzhelyük, hogy mérjem meg hogy hány fokos a süt?m? A receptek nagyon egyszer?ek, ezért szeretném én is megpróbálni.

Petra

Kedves Erzsébet, Teljességgel igazad van, köszönjük az észrevételed, segítségül a sütési h?khöz egy "átváltási tábla": 140 fok: gáz 1-es fokozat 150 fok: gáz 2-es fokozat 170 fok: gáz 3-as fokozat 180 fok: gáz 4-es fokozat 190 fok: gáz 5-ös fokozat 200 fok: gáz 6-os fokozat 220 fok: gáz 7-es fokozat 230 fok: gáz 8-as fokozat Jó sütést kívánunk! No Salty csapata

Törölt felhasználó

Sziasztok! Lehet még a pitét késziteni vékonyra szelt alma karikákal borítva a tepsit és rá önteni a tésztát. Sós változatába cukor helyett sót,örölt borsot keverünk és a tepsit vékonyra szelt( 0,5mm) vastag burgonyával boritjuk. Gyorsan elkészíthet? nagyon finom tészták. Üdv. Vica

Törölt felhasználó

Tetszik mindkét ötlet, a sós változatot minél hamarabb kipróbálnám. A burgonyát nyersen teszed a tepsibe vagy megf?zöd el?tte? Mennyi ideig kell sütni? Köszi.

Törölt felhasználó

nalunk ezt ugy hivjak hogy 'talknyi' :) es en is szeretem, de nalunk 7-8 cm almerojure sutik, es ketto koze tesznek lekvart

Törölt felhasználó

Szia! Azért szeletelem vékonyra a burgonyát ,hogy átsüljön a pitével.Föt burgonyával nem csináltam,de szerintem azal is elkészíthet?.Amikor majdnem kész reszelt sajtot is szorhatunk rá aki szereti a sajtot.A sütési ideje kb.mint a te receptedben.Ellenörzésként miel?t kiveszem megszurom ,hogy elég puha-e. Jó étvágyat ! Üdv. Vica

Törölt felhasználó

Sziasztok! Elkészítettem, de több liszt kellett bele jóval. El?ször nagyon puklis volt a süt?ben, de miután fóliát tettem rá, szép lett, vékony és finom.

Törölt felhasználó

Én anyósomnál ettem ilyet, de ? aludttejjel készítette, és a tetejét meglocsolta tejföllel és egy kevés olajjal. Sós változat volt, nem volt benne cukor. Nagyon finom volt és lágy. (Nem volt nyers!)

Törölt felhasználó

Szeretném kipróbálni a tejes pitét, csak el?tte lenne két kérdésem is: Kb mekkora tepsibe öntve lesz ennyi tészta 1-2 cm vastag? A fólia az alufólia, vagy pedig van valami más sütéshez használt fólia?

Törölt felhasználó

A süt?höz adott nagy tepsit használom, a fólia pedig egyszer? alufólia. Sok sikert!

Törölt felhasználó

ÜDV! Én épp most sütöm a pitét, ami egyel?re inkább egy teljes dombság domborzati viszonyait mutatja :-D Bár nem a süt?höz kapott tepsit használtam, hanem egy nagy méret? kerámiatepsit (a süt?höz valónak csak 3 oldalról van pereme, a negyedik "lejt?s"), de mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Mégis óriás hólyagok keletkeztek, a pite inkább hasonlít egy felfújtra (egy igen csúnya felfújtra:-D), mint "önmagára". Lehet hogy megy a kukába? Most beborítottam alufóliával, várom az eredményt...

Törölt felhasználó

Kedves Davila! Csak most vettem észre a hozzászólásodat, így az eredményen (kuka vagy nem kuka) már túl vagy;-))Remélem végül finom lett! Én már többször megsütöttem a tejespitét, és a hólyagokkal is találkoztam, s?t, én is megijedtem mikor megláttam. De nekem az ízét a hólyagok nem befolyásolták, a hólyagok egy id? után összeestek és maradt a finom pite. Remélem Te is így jártál. A hólyagok szerintem azért vannak, mert az alapos, gépi habver?vel történ? összekeverésnél egy csomó leveg? is kerül bele (persze lehet, hogy nem ezért). A tepsit illet?en, szerintem csak az a lényeg, hogy a tészta ne legyen túl magas, mindössze csak 1-2 cm. Én a gáztepsit szoktam használni, mert korábban, amikor egy kisebb jénaiban sütöttem meg és jóval magasabb volt a tészta, a közepe nyers maradt, nem tudott rendesen átsülni.

Törölt felhasználó

Üdv, Macskaf?z! Köszi a reagálást!:) Végtére is ízletes lett a pite, a hólyagok is visszább húzódtak, sztem ez annak is köszönhet?, h. alufóliát használtam kb. a sütési id? félideje után végig. A hólyagosodás sztem nem a kikeverés miatt fokozott, mert én kis kézi habver?vel dolgoztam, sokkal inkább a légkeverés az oka. Bevallom én le is kapcsoltam egy id? után... 1etlen probléma, amit még ki kell küszöbölni, h. ne ragadjon le egy csöppet sem a pitém. De ez gondolom megoldható, ha legközelebb teflonos tepsiben készítem. Köszi a receptet!:))

Törölt felhasználó

Szaisztok! Elég kezd? vagyok ilyen mérésekben ,anyukámat szeretném meglepni ezzel a sütivel csak nem tudom mivel mérhetném ki a hozzávalókat... nem tudnátok nekem a cukrot és a lisztet átszámítani ev?kanálba ??(mert a mérlegem is rossz)

Törölt felhasználó

Szia Olivér! Lemértem, de ez azért nem olyan pontos. 20 dkg kristálycukor = 14 csapott ev?kanál cukor 30 dkg finomliszt = 25 ev?kanál liszt (ez nem is csapott és nem is púpozott) Figyeld a tészta állagát, ne legyen híg, de túl s?r? sem és jól keverd el, hogy csomómentes legyen. Remélem sikerül, szorítok:)

Törölt felhasználó

Már 3szor csináltam meg ezt a tejespitét,de valahogy nem akar úgy kinézni, mint a képen. Teljesen szilárd lesz az egész( a süt?b?l 25 perc után kiveszem, különben elfüstölne), de ett?l függetlenül nagyon finom ez a csoda..:) Köszi a receptet!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek