r
Nosalty Logó

Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak

Dacota
Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

423
Kalória
28.9g
Fehérje
4.2g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
153.1g
Víz
176.9g
Koleszterin
564.5mg
Rost
2.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

Összesen 1694 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    612.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1694 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A csirkeszárnyakhoz

  1. A fűszereket összekeverjük, és egy mélyebb tálba öntjük. Ráreszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáadunk egy fél deci olívaolajat. A szárnyakat megmossuk, megtöröljük, és a két kézre fogva megtekerjük. Így látjuk, hogy a csontok hol illeszkednek, ott átvágjuk egy jó nagy késsel, hogy legyen egy szárnyvégünk és egy tövünk. Beletesszük a szárnyakat, és jól bedörzsöljük őket mindenhol.
  2. Előmelegítsük a sütőt 200 fokra, légkeverésesen.
  3. Egy nagy tepsibe sütőrácsot helyezünk, rátesszük a szárnyakat.
  4. Sütőbe tesszük, és 20 perci sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalt is sütjük 20 percig.
  5. A joghurtos mártogatóssal kínáljuk.

A mártogatóshoz

  1. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és a fűszereket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyors, egyszerű csirkeszárny recept. Az eredeti ötlet szerint a megmosott szárnyakat rácsra helyezve egy éjszakán át a hűtőben kell tartani, hogy a levegő kiszárítsa őket. Úgy még ropogósabbak lesznek, de nekem most gyorsan volt rájuk szükségem, úgyhogy ezt kihagytam. Így is szuperek lettek! Az eredeti receptet africanbites blogján találtam.

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...