r
Nosalty Logó

Chilis csirkecombok

Ösztön Szerinti Anya
Chilis csirkecombok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

647
Kalória
41.2g
Fehérje
13.9g
Szénhidrát
46.5g
Zsír
195.8g
Víz
243g
Koleszterin
191.7mg
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1941 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 647 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 1941 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, tisztítjuk. Én be szoktam vagdosni a bőrös részét, hogy jobban átjárják az ízek.
  2. Kikavarjuk a pác hozzávalóit: az ízlés szerint adagolt ketchupot, lekvárt, wok fűszerkeveréket és chilit.
  3. A páccal bőven bekenjük a húsokat, legalább fél órára hűtőbe rakjuk. Közben egy tepsit vékonyan kiolajozunk.
  4. Pihentetés után a csirkecombokat bőrös részükkel lefelé tepsibe helyezzük. Fél deci vizet öntünk alá, fóliával lefedjük, és forró sütőben egy órán át sütjük így.
  5. Levesszük a fóliát, magas lángon megpirítjuk az egyik oldalát, majd megforgatjuk a húsokat, és a bőrös oldalukat is pirosra sütjük. Ha maradt még a pácból, megkenegethetjük vele a combokat, miután levettük a fóliát.
  6. Az elkészült sült húst tálalhatjuk mazsolás rizzsel, salátával, ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Páromat vártam, ilyenkor gyorsan kell finomat készítenem, kizárólag csirkéből. Mostanában az édes-chilis húsokat nagyon szeretem, méz hiányában pedig anyukám házi sárgabaracklekvárja mellett döntöttem. Páromnak és nekem is nagyon ízlett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...