Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres kovászos kenyér Évi nénitől

Fűszeres kovászos kenyér Évi nénitől
Fűszeres kovászos kenyér Évi nénitől
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig én sütöm otthon a kenyeret. Ma ilyet készítettem.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Kovász

  1. Előző nap a szoba hőmérsékletű hozzávalókat összekeverjük, kelesztőtálba lefedve hűvös helyre tesszük egy, akár két napra is.

Tészta

  1. A kovászra mérjük a szilárd hozzávalókat.
  2. A kézmeleg vízben egy csipet cukorral az élesztőt megkelesztjük és a kenyér hozzávalóihoz adjuk, azokkal rugalmas tésztává gyúrjuk.
  3. Ha már szép sima a tészta, hozzágyúrjuk az olajat is. Lefedve 1 órát kelesztjük.
  4. Olajos felületen a tésztát átgyúrjuk, formázzuk, olajjal kikent formába fektetjük. A tetejét bemetsszük éles késsel, letakarva fél órát kelesztjük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésre betesszük a megkelt tésztát, majd 10 perc múlva lecsökkentjük a hőt 190 fokra és további 20 percig pirítjuk a kenyeret. Kivesszük, rácson kihűtjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15 cm
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

tönkölybúzás kenyér, kovászos kenyér, fűszeres tésztájú kovászos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

277
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
víz 1 dl
cukor 1 csipet
friss élesztő 7 g
kovász 25 dkg
kenyérliszt BL80 60 dkg
friss élesztő 18 g
cukor 1 késhegynyi
1 ek
olívaolaj 2 ek
víz 2.7 dl
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 teáskanál
bors 1 teáskanál