r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkerakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Fűszeres csirkerakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 607 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2433 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 607 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7639.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    5935 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 2433 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a fűszereket: az őrölt paprikát, majoránnát, sót és borsot.
  2. Összezúzzuk a fokhagymát és azt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  3. Beleforgatjuk a csirkedarabokat és egymás mellé rakosgatjuk egy jénaitálba.
  4. A vöröshagymát felszeleteljük. A sajtot lereszeljük.
  5. A fűszeres lisztbe bundázott húsra ráterítjük a vöröshagymát, rászórjuk a maradék lisztes keveréket és a reszelt sajtot.
  6. A tejfölt elkeverjük az olajjal és ráöntjük a csirkére.
  7. Alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 40 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 110630
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 12.

Ajánló

Köretként burgonyapüré, párolt rizs, majonézes krumpli illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik régi kolléganőmtől származik a recept. Ő úgy hívta: "nem lehet abbahagyni csirke ". Mi azért némi önmérséklettel egy-két darabbal megelégedtünk. Majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Itt szintén az a kérdésem, hogy alsó-fels? sütéssel, vagy h?légkeveréssel sütöd?

Tájfun

Kedves Klarisz! Ha 5 hónap alatt nem jött válasz a kérdésedre, akkor már nem is fog. Gondolom rájöttél magadtól is, hogy alsó - fels? sütéssel, vagy légkeveréssel kell sütni.

Törölt felhasználó

"Kedves" tájfun! Ha emlékezetem nem csal, veled nem leveleztem, a kérdésemhez egyébként semmi közöd. Ha muci nem válaszol, az nem az én bizonyítványomat "magyarázza". Szép napot!

Törölt felhasználó

Szia Kedves Muci! Elkészítettem a csirkerakottast,hát isteni volt. Szeretném megköszönni a receptet. További jó f?z?cskézést mindenkinek. Millió pusszanat! Gyungyuka

Törölt felhasználó

Szia Muci! Nagyon köszönöm a receptet! Ma fogom megcsinálni és nagyon bízok benne hogy sikerülni fog! Most egy finom süteményt is keresek remélem találok mert most látogattam el el?ször erre az oldalra és nagyon tök jó!!

Törölt felhasználó

Szia Muci! Nagyon köszönöm a receptet! Ma fogom megcsinálni és nagyon bízok benne hogy sikerülni fog! Most egy finom süteményt is keresek remélem találok mert most látogattam el el?ször erre az oldalra és nagyon tök jó!!

Törölt felhasználó

Szia Muci! Megcsináltuk, és nagyon-nagyon finom volt bár mi nem is csirke combbal csináltuk hanem csirke mellel és nagyon jó lett mindent ugyan úgy csináltunk csak csirke csíkokkal.

Törölt felhasználó

Finomabb ha gyorsan pirosra sütjük a csirke darabokat (csökkenti a zsirtartalmát is), és elkeverjük a tejfölt 50/50 tejszinnel.

Törölt felhasználó

Én csak most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik már egy csomó receptet beraktam a saját receptek oldalamra.köszönöm a jó recepteket.

Törölt felhasználó

Én csak most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik már egy csomó receptet beraktam a saját receptek oldalamra.köszönöm a jó recepteket.

Törölt felhasználó

Én csak most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik már egy csomó receptet beraktam a saját receptek oldalamra.köszönöm a jó recepteket.

Törölt felhasználó

Én csak most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik már egy csomó receptet beraktam a saját receptek oldalamra.köszönöm a jó recepteket.

Törölt felhasználó

már azt is megbántam, hogy ,írtam többet nem fogok .

P.

Àgi, ezt miért írtad?

Törölt felhasználó

Ezt azért írtam,mert többszöri probálkozásomra sem tudtam regiszrálni.hát ezért.

P.

Akkor valami nem stimmel abban, amit írsz. A legelsö hozzászólásodban azt írod, már egy csomó receptet beraktál a receptkönyvedbe. Márpedig ez csak akkor sikerülhet, ha már regisztrálva vagy. Most meg azt írod, hogy nem sikerült regisztrálnod magad. Akkor mi is történt valójában?

Törölt felhasználó

Pár napja találtam rá erre az oldalra! És nagyon örülök! Megcsináltam a csirkerakottast, és isteni finom volt! Én annyit változtattam rajta másodszori elkészítésnél, hogy csak alsó combot használtam, és azt is kicsontozva tettem a tepsibe, ja és kicsit több husit mint amennyit a receptben írsz. Próbáljátok ki, így még finomabb! Köszönöm a receptet!

Viki33*

ma ez lesz a men?

Törölt felhasználó

Szia! Ez nagyon tetszik meg is fogom csinálni köszike!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.