Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres csirkerakottas

Fűszeres csirkerakottas
Fűszeres csirkerakottas
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik régi kolléganőmtől származik a recept. Ő úgy hívta: "nem lehet abbahagyni csirke ". Mi azért némi önmérséklettel egy-két darabbal megelégedtünk. Majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként burgonyapüré, párolt rizs, majonézes krumpli illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a fűszereket: az őrölt paprikát, majoránnát, sót és borsot.
  2. Összezúzzuk a fokhagymát és azt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  3. Beleforgatjuk a csirkedarabokat és egymás mellé rakosgatjuk egy jénai tálba.
  4. A vöröshagymát felszeleteljük. A sajtot lereszeljük.
  5. A fűszeres lisztbe bundázott húsra ráterítjük a vöröshagymát, rászórjuk a maradék lisztes keveréket és a reszelt sajtot.
  6. A tejfölt elkeverjük az olajjal és ráöntjük a csirkére.
  7. Alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 40 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 107 997
elküldve: 33
receptkönyvben: 2 020
elkészítve: 39/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott csirke

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fame
fame Mon, 2014-04-28 13:26

MUCI KOSZI .Magyon jo lett pici valtoztatas :a lisztet friss majorannaval ,oreganoval es kakukkfuvel es a fokhagymaval daraltam ossze . KOSZI MUCI,

fincs
fincs Thu, 2013-06-13 11:07

Keresgéltem a "Nemlehetmegunni :) csirke receptjét, valahogy kimaradt mostanában a szórásból nálam....hát most újra visszakerül a repertoárba! Nagyon köszönöm!

szonja
szonja Sat, 2012-11-03 19:57

Szia!
Ma vacsorára elkészítettem, és az 5 éves lányom azt üzeni, hogy: nagyon-nagyon-nagyon finom!
Köszönjük, ezt a szuper receptet! Lengyel család

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-06-07 15:12

Kedves "Tamasne Csokor " !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett.
Üdv.:Muci

Tamasne Csokor
Ibi / Tamasne Csokor Wed, 2012-06-06 21:41

Ezt kiprobalom....Fininek nez ki,kivancsi vagyok az izere,hogy mennyire izlik a csaladnak:)
Koszi az otletet:)

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-06-04 12:59

mmm...ez mennyei :-) Nagyon ízlett,a férjemnek is. A maradékot elhoztam ma a munkahelyemre :-)

Szuper finom!!! Köszi!

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-06-07 15:14

Szia "sonce85 " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy a párodnál is sikert arattál vele.
Üdv.: Muci

Ilonka57
Ilonka57 Mon, 2011-11-21 13:06

Tegnap ez volt a vasárnapi ebéd, dupla adag. Tört burgonya járt mellé és savanyú káposzta. Nagyon finom és könnyű elkészíteni. Nem egészen csirkebarát családom is meg volt elégedve.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 14:18

Pár napja találtam rá erre az oldalra! És nagyon örülök! Megcsináltam a csirkerakottast, és isteni finom volt! Én annyit változtattam rajta másodszori elkészítésnél, hogy csak alsó combot használtam, és azt is kicsontozva tettem a tepsibe, ja és kicsit több husit mint amennyit a receptben írsz. Próbáljátok ki, így még finomabb!
Köszönöm a receptet!

AGI40
AGI40 Sat, 2010-04-24 16:14

Ezt azért írtam,mert többszöri probálkozásomra sem tudtam regiszrálni.hát ezért.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-04-24 16:28

Akkor valami nem stimmel abban, amit írsz. A legelsö hozzászólásodban azt írod, már egy csomó receptet beraktál a receptkönyvedbe. Márpedig ez csak akkor sikerülhet, ha már regisztrálva vagy.
Most meg azt írod, hogy nem sikerült regisztrálnod magad.
Akkor mi is történt valójában?

AGI40
AGI40 Thu, 2010-04-15 16:29

már azt is megbántam, hogy ,írtam többet nem fogok .

AGI40
AGI40 Thu, 2010-04-15 16:26

Én csak most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik már egy csomó receptet beraktam a saját receptek oldalamra.köszönöm a jó recepteket.

AGI40
AGI40 Thu, 2010-04-15 16:23

Én csak most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik már egy csomó receptet beraktam a saját receptek oldalamra.köszönöm a jó recepteket.

AGI40
AGI40 Thu, 2010-04-15 16:22

Én csak most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik már egy csomó receptet beraktam a saját receptek oldalamra.köszönöm a jó recepteket.

AGI40
AGI40 Thu, 2010-04-15 16:19

Én csak most találtam rá erre az oldalra, nagyon tetszik már egy csomó receptet beraktam a saját receptek oldalamra.köszönöm a jó recepteket.

klekner
klekner Thu, 2010-02-18 02:03

Finomabb ha gyorsan pirosra sütjük a csirke darabokat (csökkenti a zsirtartalmát is), és elkeverjük a tejfölt 50/50 tejszinnel.

Szeli Lídia
Szeli Lídia Wed, 2010-01-13 14:51

Szia Muci!
Megcsináltuk, és nagyon-nagyon finom volt bár mi nem is csirke combbal csináltuk hanem csirke mellel és nagyon jó lett mindent ugyan úgy csináltunk csak csirke csíkokkal.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-07 12:25

Szia Muci!
Nagyon köszönöm a receptet!
Ma fogom megcsinálni és nagyon bízok benne hogy sikerülni fog!
Most egy finom süteményt is keresek remélem találok mert most látogattam el először erre az oldalra és nagyon tök jó!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-07 12:24

Szia Muci!
Nagyon köszönöm a receptet!
Ma fogom megcsinálni és nagyon bízok benne hogy sikerülni fog!
Most egy finom süteményt is keresek remélem találok mert most látogattam el először erre az oldalra és nagyon tök jó!!

gyungyuka
gyungyuka Wed, 2009-12-30 16:25

Szia Kedves Muci!
Elkészítettem a csirkerakottast,hát isteni volt.
Szeretném megköszönni a receptet.
További jó főzőcskézést mindenkinek.
Millió pusszanat!
Gyungyuka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-09-26 15:02

Kedves Muci!
Itt szintén az a kérdésem, hogy alsó-felső sütéssel, vagy hőlégkeveréssel sütöd?

Tájfun
Tájfun Sun, 2010-02-28 03:36

Kedves Klarisz!
Ha 5 hónap alatt nem jött válasz a kérdésedre, akkor már nem is fog.
Gondolom rájöttél magadtól is, hogy alsó - felső sütéssel, vagy légkeveréssel kell sütni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-28 08:21

"Kedves" tájfun!
Ha emlékezetem nem csal, veled nem leveleztem, a kérdésemhez egyébként semmi közöd. Ha muci nem válaszol, az nem az én bizonyítványomat "magyarázza".
Szép napot!

605
csirkecomb 4 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 2 kk
bors 1 kk
2 tk
finomliszt 3 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 5 ek
füstölt sajt 10 dkg