r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkerakottas

Muci
Fűszeres csirkerakottas
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

607
Kalória
29.8g
Fehérje
15.9g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
160.7g
Víz
150.4g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 607 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7639.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    5935 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 2433 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a fűszereket: az őrölt paprikát, majoránnát, sót és borsot.
  2. Összezúzzuk a fokhagymát és azt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  3. Beleforgatjuk a csirkedarabokat és egymás mellé rakosgatjuk egy jénaitálba.
  4. A vöröshagymát felszeleteljük. A sajtot lereszeljük.
  5. A fűszeres lisztbe bundázott húsra ráterítjük a vöröshagymát, rászórjuk a maradék lisztes keveréket és a reszelt sajtot.
  6. A tejfölt elkeverjük az olajjal és ráöntjük a csirkére.
  7. Alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 40 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p

Egyik régi kolléganőmtől származik a recept. Ő úgy hívta: "nem lehet abbahagyni csirke ". Mi azért némi önmérséklettel egy-két darabbal megelégedtünk. Majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek