r
Nosalty Logó

Fűszeres almás béles tejfölös tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 398 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4778 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 398 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    194.9 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1507.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 4778 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk egy evőkanál kristálycukrot, és hagyjuk felfutni.
  2. Közeben egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzákanalazzuk a porcukrot, meghintjük egy csipet sóval, végül hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és morzsásra gyúrjuk.
  3. Ha ez megtörtént, hozzáadunk két tojást, a tejfölt, valamint a felfuttatott élesztős tejet, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Konyharuhával lefedjük, és félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
  4. Az almákat meghámozzuk és egy nagy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, belereszeljük a citrom héját, valamint belefacsarjuk a levét, és az egészet jól összeforgatjuk.
  5. Belisztezett felületre tesszük a tésztánkat, kettévágjuk, és külön-külön kinyújtjuk. Egy nagy hőálló tálat kivajazunk, és az aljára fektetjük az egyik tésztalapot. Villával megszurkáljuk, és megszórjuk búzadarával.
  6. Az almás töltelékből kicsit kinyomogatjuk a levet, úgy pakoljuk a tésztaalapra. A tetejét megszórjuk barna cukorral, majd befedjük a tészta másik felével.
  7. Villával megszurkáljuk ezt a béles tetejét is, végül megkenjük felvert tojással, és 180°C-ra melegített sütőbe tesszük. 45-50 percet sütjük, tálaláskor pedig meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 42282
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 08.

Receptkategóriák

A tésztához adott tejföltől lesz extra omlós a tészta, ami az isteni almás töltelékkel kiegészülve igazi hétvégi ínyencséggé varázsolja ezt az egyszerű süteményt.

Hozzászólások

oreganyo

Úgy ránézésre jónak t?nik a recept, csak azt nem értem, hogy miért izesited be az almát? aztán kinyomkodod bel?le az egészet, vagy szereted a cukros fahéjas almalevet? Talán a sorrendet kéne megforditani. A kezd? háziasszonyokra is kell gondolni, ?k még sok mindent a leirás szerint vesznek. (bocsánat nincs hosszú i bet?m). üdvözlettel: öreganyó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek