Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes béles Alexandra konyhájából

Meggyes béles Alexandra konyhájából
Meggyes béles Alexandra konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Untan már a meggyes piskótát, gondoltam, kipróbálom ezt a kelt tésztás változatot. 
A sütemény olyan, mintha piskóta lenne, olyan puha. Mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a cukorral, a sóval, a citrom héjával összekeverjük. 
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejben felfuttatott élesztőt, majd összegyúrjuk.
  3. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és kidagasztjuk, majd ruhával letakarva, duplájára kelesztjük.
  4. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, majd kétfelé vesszük. 
  5. Vajazott tepsibe tesszük a tészta egyik felét, rátesszük a magozott, lecsepegtetett meggyet, amit összekevertünk cukorral és fahéjjal.  
  6. Erre tesszük a tészta másik felét. Majd késsel megszúrkáljuk, és hagyjuk a tepsiben is megkelni.
  7. Eközben előmelegítjük a sütőt. 
  8. Mikor megkelt, betesszük a sütőbe, és 35-40 perc alatt pirosra sütjük. 
  9. Ha elkészült, kihűtjük, és nagyobb darabokra vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x35 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 687
elküldve: 4
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes sütemény kelt tésztából, meggyes kelt, gyümölcsös béles

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szcsandy
szcsandy Sat, 2016-04-16 14:10

Szuper finom! Annyit változtattam rajta, hogy mielőtt teljesen megsült lekentem a tetejét tejes porcukorral és így sütöttem készre. Isteni lett :)
Köszönöm a receptet.

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Sat, 2012-07-14 15:10

Kedves Zafirov!

A bögre mérete 4 dl. A milford tea mellé kapott bögrével mértem a hozzávalókat.
Üdv.: Alexandra

zafirov
zafirov Sat, 2012-07-14 14:17

Szeretném megkérdezni a bögre méretét, mert ugye nem mindegy hogy 2,3 vagy fél literes, már csak a többi hozzávaló miatt sem.

615
finomliszt 2 bögre
cukor 0.5 bögre
1 csipet
tojássárgája 2 db
élesztő 5.5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tej 3 dl
vaj 5 dkg
meggy 20 dkg
cukor 3 ek
fahéj 1 kk