r
Nosalty Logó

Nagyi túrós bélese

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyi túrós bélese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9297.3 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    3121 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.3 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1765 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 5236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Megmossuk a burgonyát, és héjában megfőzzük.
  2. Az élesztőt kevés tejben, cukorral megfuttatjuk, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit, és duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
  4. A burgonyát még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük, hozzákeverjük a túrót, a cukrot és a tejfölt. Ízlés szerint ízesítjük mazsolával vagy kaporral.
  5. Amikor a tészta megkel, kinyújtjuk, gáztepsit kiolajozzuk, és beletesszük a tésztát.
  6. A tészta tetejére egyenletesen elosztjuk a tölteléket, olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és 1 egész tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben 250 fokon, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  8. A tetejére szórhatunk vaníliás cukrot.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 32174
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a nagymamám receptje, ő is a nagyijától tanulta! Nálunk mindenki imádja!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!