r
Nosalty Logó

Békebeli almás béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Békebeli almás béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 1249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 4986 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1418.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 4986 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléknek

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.
  2. A liszthez egy csipet sót szórunk, majd gyorsan elmorzsoljuk a hideg zsírral.
  3. A liszthez adjuk a tejfölt, a tojásokat, és könnyű tésztává gyúrjuk. Amíg a tölteléket készítjük, hagyjuk pihenni.
  4. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 20 percig állni hagyjuk. Utána a levéből kicsavarjuk.
  5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi negyságúra nyújtjuk, és tepsire tesszük.
  6. Megszórjuk egy kis marokba fogott búzadarával.
  7. Eloszlatjuk rajta a reszelt almát, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
  8. A másik tésztából ugyanakkora lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük. Kicsit lelapogatjuk, tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Már langyosan lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 592
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 61890
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Az eredeti recept szerint csak 1 ek cukor van a tésztában, de aki ezt keveselli, nyugodtan tehet bele még 1-2 ek-lal, főleg, ha savanyúbb az alma!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós, egyszerű, olcsó, finom sütemény. Ha jól emlékszem, egy ötvenes évekbeli receptkönyvből való. Mióta egyszer kipróbáltam, mindig ezt sütöm, nem a sütőporosat. Szeretjük, hogy olyan puha a tésztája.

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléknek

Címlapról ajánljuk

További cikkek