Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt lazacos penne fehérboros-tejszínes mártásban

Füstölt lazacos penne fehérboros-tejszínes mártásban
Füstölt lazacos penne fehérboros-tejszínes mártásban
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi ebédnek indult, még magamat is megleptem. Nem vagyunk nagy barátságban a halakkal, de a lazacnak néha adok 1 esélyt. Nem bántam meg, ebből rendszer lesz! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én a maradék száraz fehérbort nyalogattam mellé, de egy rosé sem fog össze veszni vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a pennét. (A csomagoláson feltüntetett javaslat szerint.)
  2. A vajon kicsit odakapatjuk a fokhagymát, és rátesszük a felcsíkozott halacskát. Hagyjuk őket is kicsit barátkozni, aztán hagyjuk a lazacot úszni a fehérborban és a tejszínben. Rottyanjon egy kicsit, addig lehet fűszerezni só, bors, vegeta... Jó bő leve lesz, de nem kell félni.
  3. Hozzáadhatjuk a kukoricát és a borsót. Tovább főzzük pár percig, míg ezek is megpuhulnak. Majd a tárkony és a citromlé.
  4. Ha már úgy érezzük, majdnem kész, jöhet hozzá a reszelt sajt. Ha a sajt elolvadt, összekeverhetjük a pennével! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 936
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr Master és némi önirónia

Mióta szakács: 2015.06.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lazacos tészta, zöldséges-füstölt halas penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

623
penne 500 g
vaj 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
füstölt lazac 20 dkg
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 400 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 kávéskanál
tárkony 2 kk
cukorborsó 25 dkg
csemegekukorica 25 dkg
citromlé 2 ek
trappista sajt 10 dkg