r
Nosalty Logó

Lazacos penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Lazacos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 801 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1602 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    664 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 801 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1328 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1602 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, amikor a víz lobog beledobjuk a tésztát, és mérsékeljük a lángot. Míg a tészta fő, egy felhevített száraz serpenyőben néhány pillanat alatt illatosra pirítjuk a fenyőmagokat, majd kivéve a serpenyőből, félretesszük.
  2. A tészta főzési idejének vége előtt 4-5 perccel beledobjuk a tészta mellé a lazacfilét. Mikor a hal szépen megfőtt, kivesszük, késsel kisebb darabokra szedjük. A tésztát leszűrjük, egy fél pohárnyi tésztavizet tegyünk félre.
  3. Ugyanabban a lábasban, amiben a tészta főtt, felmelegítjük a tejszínt, ha túl sűrű, a tésztavízzel hígítjuk. A lábasba visszaöntjük a tésztát, rá a lazacdarabokat, a félbevágott olajbogyókat,sózzuk-borsozzuk, jól összeforgatjuk, rászórjuk a pirított fenyőmagokat és azonnal tálaljuk. Rukkolát kínálunk mellé.
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 55014
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért szeretem ezt a tésztát, mert a halat nem kell külön elkészíteni, hanem a tésztavízben főzöm meg, a tésztával együtt. Nemcsak praktikus, hanem így sokkal jobban érvényesül a lazac íze is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek