r
Nosalty Logó

Fusilli párolt édesköménnyel répával és újhagymával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Fusilli párolt édesköménnyel répával és újhagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2089 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    3046 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2024 micro
Összesen 522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5080.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1581 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1273 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    12184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8098 micro
Összesen 2089 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk oda egy nagy lábasban vizet forrni.
  2. Felezzük el az édesköményt, majd vágjuk vékony csíkokra. Hámozzuk meg a répát, és szeleteljük fel nagyon vékonyan, kb. 3 mm-es karikákra. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és ezt is vágjuk fel kb. 6 mm-es szeletekbe. Majd az újhagymát is tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.
  3. Egy nagy serpenyőben közepes tűzön hevítsünk olívaolajat. Ebbe dobjuk először a fokhagymaszeleteket. Amikor már aranybarnák, szórjuk hozzá az édesköményt és a répát. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Közben fűszerezzük sóval, borssal, és keverjük meg néha.
  4. Ekkor jöhetnek az újhagyma karikák a párolt zöldségekhez, melyekkel további 3 perc alatt összepároljuk az egészet.
  5. Mindeközben ha felforrt a vizünk, főzzük ki benne a fusillit a dobozon megadott paraméterek szerint. Majd szűrjük le, és keverjük a párolt zöldségekhez.
  6. Keverjünk a tésztához reszelt parmezán sajtot, és tálaljuk aprított édeskömény levél szórással.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2887
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fusilli párolt édesköménnyel répával és újhagymával
Barilla 50 recept

A répa valószínűleg az ókorból, a mostani Afganisztán területéről származik. Erre a helybéli dalok utalnak, melyek a több ezer évvel ezelőtt ott dolgozó, zöldségtermesztő emberekről szólnak. Habár az ókori görögök és rómaiak is ismerték a répát, mégis úgy tűnik, hogy ők inkább afrodiziákumként és gyógyszerek készítéséhez használták inkább, mint ételek alapanyagaként. Mint vizelethajtó és gyomorfájás elleni gyógyszer alkalmazták, sőt úgy gondolták, hogy fokozza a férfiak nemi vágyát és a nők fogamzóképességét. Idősebb Plinius, más néven Caius Plinius Secundus római író, polihisztor és enciklopédista pedig szerelmi bájitalt készített belőle. Egészen a középkorig nem használták konyhai alapanyagként a sárgarépát. Ekkor nemesítették a mai értelemben vett, édes és a korábbinál puhább változatát. A 16. századi Angliában I. Jakab uralkodása alatt inkább külleméért alkalmazták, mint ízéért. Itáliában pedig egészen a 18. századig nem értékesítették úgy, mint élelmiszer. Mostani narancs színét 18. századi holland agrármérnököknek köszönheti, akik Észak-Afrikából hozott magokkal nemesítették. Korábban ibolya és fehér színben tetszelgett.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek