Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fürjtojásos húsgolyók

Fürjtojásos húsgolyók
Fürjtojásos húsgolyók
24 perc / előkészület: 20 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom, akár egy saláta is megfelelő hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Három evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Az 1 dl morzsát beáztatjuk a tejszín és víz keverékében.
  2. Ezután a húshoz adjuk az összes hozzávalót, a finomra vágott petrezselyemmel, tojással együtt, ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.
  3. A masszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy főtt fürjtojást teszünk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Ezután bő, mérsékelten meleg olajban kisütjük őket. A felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk róla.
  4. Salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 830
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
447 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fasírt, töltött fasírtgolyók

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

816
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 5 dkg
főzőtejszín 50 ml
víz 75 ml
fűszerpaprika 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 1 teáskanál
tojás 1 db
fürjtojás 15 db
zsemlemorzsa 10 dkg