Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált natúr szelet

Darált natúr szelet
Darált natúr szelet
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez szintén régi recept, egyszerű és gyors ebéd vagy vacsora készülhet belőle. A tejtől olyan ízű, mint a borjú natúr szelet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatjuk még rizzsel és párolt zöldséggel, de készíthetjük tejfölös, gombás vagy paprikás mártással.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst sózzuk, és a 2 dl tejet apránként beledolgozzuk.
  2. Serpenyőben zsírt forrósítunk, kézzel szeleteket formálunk, és mindkét oldalán megsütjük.
  3. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 250
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos szelet, natúr szelet sertéshúsból, húspogácsa

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-02-10 15:45

A tejjel kicsit óvatosan,ne legyen több,inkább kevesebb. A hús sütésnél összesül és nem esik szét.
Üdv.:helena

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-10 11:15

Ez igazan erdekes, kiprobalom! Koszonom, hogy megosztottad velunk ezt a kulonleges receptet. Udv. Veronika
Ja, meg annyit, hogy mindegy, hogy diszno v. marhahus?

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-02-10 12:35

Kedves Veronika!
Én disznóhúsból készítettem,de keverve még finomabb lehet!
Ez szintén régi recept,1970 -ből,Pelle Józsefné és Ballyó Mária ,Bogrács és kukta kis füzetéből származik.Annyira jó és egyszerű receptekkel van tele,hogy a kíváncsiság rávitt,hogy elkészítsem őket és a családom a kisérleti alany.Idáig nem panaszkodtak,elégedettek. Csábít az ismeretlen!!
Üdvözlettel :Helena

774
darált sertéshús 40 dkg
tej 2 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl