r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Varrott Chef konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávidka
Frankfurti leves Varrott Chef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Füstölt házi kolbász

Vajas burgonya

Összesen 1287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Füstölt házi kolbász

Vajas burgonya

Összesen 2575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Füstölt házi kolbász

Vajas burgonya

Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5008.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    9894 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 1287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10017 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    2520 mg
  • Nátrium
    5836 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2487 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    645 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    913 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    19788 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 2575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Leves

Füstölt házi kolbász

Vajas burgonya

Elkészítés

Leves

  1. Szedjük le a káposzta külső leveleit és tegyük félre. Ezeket a leveleket forrázzuk le, majd dobjuk jeges vízbe, a maradék káposztát aprítsuk fel.
  2. Egy közepes lábasba rakjunk egy kis darab szalonnát és olvasszuk ki. Tegyük rá a finomra vágott hagymát és pirítsuk üvegesre, dobjuk rá a káposztát.
  3. Ha összeesett a káposzta egy kicsit, mehetnek rá a zöldségek. Fűszerezzük meg, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi.
  4. Ha megfőttek a zöldségek, tegyük bele a tejfölt, turmixoljuk le az egészet, majd szűrjük át egy finom szűrőn.

Füstölt házi kolbász

  1. A kolbászhoz a sertésszüzet hártyázzuk le és daráljuk át kétszer-háromszor egy darálón. Keverjük össze nagyon finomra vágott hagymával, sóval és borssal. Tekerjük bele egy fóliába jó szorosan, hogy megtartsa a formáját, majd tegyük egy vákuumzacskóba és főzzük meg kb. 15 perc alatt.
  2. Ha megfőttek és szeretnénk füstölni, akkor egy lábasba tépjünk akkora alufóliát, ami kitakarja az alját, szórjunk bele egy kis bükkfaforgácsot. Rakjunk egy szűrőt a közepére, fektessük bele a kolbászokat, az egészet takarjuk le légmentesen. Alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig hagyjuk füstölődni, vegyük le a gázról, és hagyjuk kihűlni.

Vajas burgonya

  1. A burgonyát hámozzuk meg, majd egy karalábévájóval vágjuk ki golyókat belőle. Főzzük roppanósra, szűrjük le és vajon pirítsuk barnára.
  2. A leforrázott káposztalevelekből egy kiszúróval vágjunk karikákat. A burgonyagolyókat tegyük a tányér aljára, tegyük rá a kolbászt, majd öntsük fel a levessel, és a kolbász tetejére mehet a káposztalevél-karika.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1840
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti leves Varrott Chef konyhájából
Dávidka 3 recept

Hozzávalók

Leves

Füstölt házi kolbász

Vajas burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek