r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Husi konyhájából

NS
Frankfurti leves Husi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

351
Kalória
14.5g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
19g
Zsír
732g
Víz
50.1g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    732 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 351 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7210.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    4702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2928 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1407 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Forró olajon megpirítjuk, majd jöhet rá a virsli. Kicsit összesütjük, levesszük a gázról (hogy ne kapja oda), és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
  3. Következő lépésként felöntjük a vízzel, fűszerezzük.
  4. Ha már forr a víz, beletesszük a felvágott burgonyát, majd 10 perc múlva a kelkáposztát. Fedő alatt főzzük mindaddig, amíg meg nem puhul. Vigyázat, a káposzta nagyon hamar megfő!
  5. Habarást készítünk. A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet, tejet, csomómentesre keverjük. Ne legyen túl sűrű, a szűrőn menjen át.
  6. Levesmerővel hozzáadunk a léből, hogy ne legyen görcsös, majd a szűrőn keresztül folyamatos keverés mellett beleengedjük a levesbe. Újra felfő, és már tálalható is! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Egy hétköznap este nagyon megkívántam ezt a levest. Régóta tartozik a kedvenceim közé, így már szinte a számban éreztem az ízét. Gyorsan megfő és nagyon ízletes, sosem tudnám megunni! Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!:)

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek