Franciasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Muci

adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
-
50g zöldborsó41 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
-
33g alma16 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
Az öntethez
Összesen
215
Kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
-
300g zöldborsó243 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
200g alma94 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
Az öntethez
Összesen
1280
Kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 137.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1042 micro
-
β-karotin 2706 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1326 micro
Összesen
215
Kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 84.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3320.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 1905 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 824.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2071 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 6252 micro
-
β-karotin 16237 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 7954 micro
Összesen
1280
Kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 512 micro
-
β-karotin 1330 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 651 micro
Összesen
105
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.)
- Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
- Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
- Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
- Jól lehűtve kínáljuk.
- Elkészítettem: 170 alkalommal
- Receptkönyvben: 2157
- Tegnapi nézettség: 307
- 7 napos nézettség: 3232
- Össznézettség: 1345583
- Feltöltés dátuma: 2008. június 22.
Ajánló
Rántott hús
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Muci
175 recept
Egyszerű, gyors és köretként remekül szolgál például a rántott hús mellé.
Hozzászólások (33)
Végre megint találtam receptet amit régóta keresek. Virág
Sziasztok, szerintem mindenki maga döntse el, mi Neki és a családjának a legfinomabb, és nagyon szégyenletes, hogy egy egyszer? recept ilyen indulatokat vált ki, mint amiket kommentben itt olvasok. Hát, szebb jöv?t és békésebb új évet Magyarország! A recept feltölt?jét pedig mindenképen köszönet illeti!
Hát ez a recept csak nyomokban emlékeztet a franciasalátára...az igazi: répa 10 dkg (nem mirelit, egyik sem) fehérrépa 5 dkg ezt kell felrakni f?zni el?ször sós vizben majd a zöldborsó 20 dkg aztán a burgonya 35-40 dkg el?re felkockázva természetesen, és figyelni nehogy szétf?jjön. 3-4 db alma és fele ennyi savanyú uborka, szintén felkockázva, ha még nem lehet a zöldségekkel összekeverni (mert meleg) akkor az uborka mehet rá az almára akkor az nem barnul meg. 6 tojássárgájából jó min?ség? olajjal majonézt keverünk ki, majd ebbe mehet 2.ek. mustár, és 2 db nagy tejföl. ezt is kis sóval megízesítjük és enyhén édes savanyúra (ízlés szerint) beállítjuk porcukorral meg citromlével . Én a maradék tojásfehérjt olajjal elkeverve mikróba jénai tet?be megszoktam sütni és apróra kockázva mehet az egész adaghoz, vagy külön burgonyával, majonézzel, egy negyed reszelt vöröshagymával. (isteni)
Tisztelt Apacsek ! Véleményem szerint ahány ház, annyi szokás. Lehet, s?t biztos, hogy az Ön által leírtak szerint elkészített franciasaláta is finom, de mi így szeretjük. Én és a családom a krumplit és a gyökeret kifejezetten nem szereti benne. Üdv. : Muci
Tisztelt Muci ! Lehet, hogy ahány ház, annyi szokás, de a franciasaláta az franciasaláta, krumplival, fehérrépával. Üdv: SQL Error
NÁLAD!!!!Mindenki másnál nem kell bele fehérrépa!!!!!!!
Én így készítem (arányok):Veszek Sparban -márkatermékes- fagyasztott mexicói alapot, ami 1kg-os.Hozzá egy nagy poharas 20%-os tejfölt, egy XXL-es Univer tubusos majonézt. Megf?zöm a mexicói alapot sós vízben (ebben morzsolt kukorica is van,amit?l még csak finomabb lesz a végeredmény) ,leh?töm, pár szem apró krumlit kuktában gyorsan megf?zök, és összekockázok, 2-3 db csemegeuborkát és 2 db jonathán almát szintén. Egy mély tálba kinyomom a tub. majonézt maradéktalanul, ráöntöm a tejfölt, késhegynyi ?rölt borsot, csapott mocc.kanálnyi porcukrot,ev?kanálnyi citromlét, ev?kanálnyi mustárt és ezt fakanállal jól összekeverem.El?ször az almát tisztítom,darabolom,kockázom, és mindjárt a szószba teszem, majd a krumlikockázás, legutoljára a kih?lt alap, átkeverem, megkóstolom és mehet bele az uborka felkockázva igen apróra. Letakarva h?t?be teszem 1 órára, majd utánna megkóstolom és csak akkor sózom utánna, mert addígra látom a só szükséges mértékét. Nekem sajnos ritkán van id?m majonéz "kocsonyát" tojássárgájából, csöpögtetett étolajjal el?állítani,ez az arány-recept bevált, évek óta így készítem. (Az én családom sószegényen étkezik évek óta, a hozzávalókban is van só, az alapot sós vízben f?zöm...stb.stb.)
Hát, ezt meg nem enném! Ha már ilyen tudós vagy, mért nem osztod meg az oldalon? Bolti hülyeséget sose veszek, amíg van a piacon minden.
Kedves Sancho, te soha semmit nem veszel az élelmiszerboltból, kizárólag csak alapanyagot? Én is azon vagyok, hogy amit itthon el lehet készíteni, ha van rá mód, készítsük el otthon. De nem mindig van id? arra, hogy az ember maga kavarja ki a majonézt, vagy úgy van vele mint én: az itthonit kevésbé szívesen fogyasztom, mert sokkal zsírosabb, mint a bolti. Nagyritkán, úgy 2havonta 1x vásárolok majonézt, mert ilyen koleszterines dolgokból keveset eszünk, töltött (v.kaszinó)tojás is csak nagy napokon van minálunk. És a kész majonézhez is adagolok sovány tejfölt vagy finom joghurtot, hogy senkinek se bánja meg a mája / epéje. De ha valaki ragaszkodik az otthonihoz, az még nem ok arra, hogy letoljam vagy sértegessem. Nem tesz jót a köpködés a hangulatnak és jó közérzetnek.
Én is pontosan így csinálom ahogy a Dalcsi írja. Bolti tub. majonéz és felturbózom ahogyan ? és a tejföl arány is és a többi is úgy van és nagyon finom, de igaz ahány ház annyi szokás.
A majonéz finomabb, ha tojássárgájával készítjük, házi tejföllel. A tubusos majonéz meg sem közelíti az én saját készítményemet.
NAgyon szeretem, holnap el is fog készülni, és tuti, hogy nem fehérrépa-alma variációval, mert mi se szeretjük úgy. Viszont f?tt tojást szoktunk bele kockázni :)
Szia Muci! Tegnap megcsináltam kaszinótojás melé és nagyon jo igy ahogy van! Finom az izesitése és az öntete is! :-)) Ezt a receptet is nagyon szépen köszönön Szandra
Ez a salata igy finom, ahogy le van irva! ;) +++
moderálva
moderálva
Köszi a recepteket, már többször is találtam ezen az oldalon jókat - jók a képek is, úgyhogy most vettem a fáradságot és hozzászóltam köszönetképpen ;-) Szép és boldog új évet Nektek!
Minden kedves hozzászólónak jó sütés-f?zést és Boldog Új Évet kívánok. Muci
Hát én sem így csinálom a franciasait!nagyon jó a házi majonéz és mindent teszek bele csak gyökeret és tojást nem....de mindenki ugy készítse el ahogy szereti!!!!!!!!!!
Kedves Kriszta néni ! Igazad van, mindenki úgy variálja, ahogy az ízlésének legjobban megfelel. Üdv.: Muci
Az eredeti francia saláta receptje Számos változata létezik, most megtudhatod, hogy készül az igazi. Fogyaszthatod magában, de kit?n? köret is lehet bel?le. Gondoltad volna, hogy a francia saláta - bár a neve nem ezt mutatja - magyar étel? Eredetileg a maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Ma már ez nem így van, és a nagy összejövetelek kulcspontja ez a könnyen elkészíthet? étel. K?be vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készítsd, de az igazi francia salátában biztosan találsz majonézt és zöldborsót. Francia saláta Hozzávalók: 1 nagy doboz tejföl 1 tubus majonéz 20 dkg sárgarépa 20 dkg zöldborsó 20 dkg alma 20 dkg ecetes uborka 10 dkg krumpli 4 ev?kanál mustár citromlé só