Nosalty Logó

Franciasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 215 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1280 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 105 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1042 micro
  • β-karotin
    2706 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 215 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    6252 micro
  • β-karotin
    16237 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7954 micro
Összesen 1280 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    512 micro
  • β-karotin
    1330 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.)
  2. Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
  3. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
  4. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
  5. Jól lehűtve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 170 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 334
  • 7 napos nézettség: 3377
  • Össznézettség: 1105477
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 22.

Ajánló

Rántott hús

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, gyors és köretként remekül szolgál például a rántott hús mellé.

Hozzászólások

Hasznos Virág

Végre megint találtam receptet amit régóta keresek. Virág

Törölt felhasználó

Sziasztok, szerintem mindenki maga döntse el, mi Neki és a családjának a legfinomabb, és nagyon szégyenletes, hogy egy egyszer? recept ilyen indulatokat vált ki, mint amiket kommentben itt olvasok. Hát, szebb jöv?t és békésebb új évet Magyarország! A recept feltölt?jét pedig mindenképen köszönet illeti!

Törölt felhasználó

Hát ez a recept csak nyomokban emlékeztet a franciasalátára...az igazi: répa 10 dkg (nem mirelit, egyik sem) fehérrépa 5 dkg ezt kell felrakni f?zni el?ször sós vizben majd a zöldborsó 20 dkg aztán a burgonya 35-40 dkg el?re felkockázva természetesen, és figyelni nehogy szétf?jjön. 3-4 db alma és fele ennyi savanyú uborka, szintén felkockázva, ha még nem lehet a zöldségekkel összekeverni (mert meleg) akkor az uborka mehet rá az almára akkor az nem barnul meg. 6 tojássárgájából jó min?ség? olajjal majonézt keverünk ki, majd ebbe mehet 2.ek. mustár, és 2 db nagy tejföl. ezt is kis sóval megízesítjük és enyhén édes savanyúra (ízlés szerint) beállítjuk porcukorral meg citromlével . Én a maradék tojásfehérjt olajjal elkeverve mikróba jénai tet?be megszoktam sütni és apróra kockázva mehet az egész adaghoz, vagy külön burgonyával, majonézzel, egy negyed reszelt vöröshagymával. (isteni)

Muci

Tisztelt Apacsek ! Véleményem szerint ahány ház, annyi szokás. Lehet, s?t biztos, hogy az Ön által leírtak szerint elkészített franciasaláta is finom, de mi így szeretjük. Én és a családom a krumplit és a gyökeret kifejezetten nem szereti benne. Üdv. : Muci

Törölt felhasználó

Tisztelt Muci ! Lehet, hogy ahány ház, annyi szokás, de a franciasaláta az franciasaláta, krumplival, fehérrépával. Üdv: SQL Error

mamec

NÁLAD!!!!Mindenki másnál nem kell bele fehérrépa!!!!!!!

Törölt felhasználó

Én így készítem (arányok):Veszek Sparban -márkatermékes- fagyasztott mexicói alapot, ami 1kg-os.Hozzá egy nagy poharas 20%-os tejfölt, egy XXL-es Univer tubusos majonézt. Megf?zöm a mexicói alapot sós vízben (ebben morzsolt kukorica is van,amit?l még csak finomabb lesz a végeredmény) ,leh?töm, pár szem apró krumlit kuktában gyorsan megf?zök, és összekockázok, 2-3 db csemegeuborkát és 2 db jonathán almát szintén. Egy mély tálba kinyomom a tub. majonézt maradéktalanul, ráöntöm a tejfölt, késhegynyi ?rölt borsot, csapott mocc.kanálnyi porcukrot,ev?kanálnyi citromlét, ev?kanálnyi mustárt és ezt fakanállal jól összekeverem.El?ször az almát tisztítom,darabolom,kockázom, és mindjárt a szószba teszem, majd a krumlikockázás, legutoljára a kih?lt alap, átkeverem, megkóstolom és mehet bele az uborka felkockázva igen apróra. Letakarva h?t?be teszem 1 órára, majd utánna megkóstolom és csak akkor sózom utánna, mert addígra látom a só szükséges mértékét. Nekem sajnos ritkán van id?m majonéz "kocsonyát" tojássárgájából, csöpögtetett étolajjal el?állítani,ez az arány-recept bevált, évek óta így készítem. (Az én családom sószegényen étkezik évek óta, a hozzávalókban is van só, az alapot sós vízben f?zöm...stb.stb.)

Törölt felhasználó

Hát, ezt meg nem enném! Ha már ilyen tudós vagy, mért nem osztod meg az oldalon? Bolti hülyeséget sose veszek, amíg van a piacon minden.

Törölt felhasználó

Kedves Sancho, te soha semmit nem veszel az élelmiszerboltból, kizárólag csak alapanyagot? Én is azon vagyok, hogy amit itthon el lehet készíteni, ha van rá mód, készítsük el otthon. De nem mindig van id? arra, hogy az ember maga kavarja ki a majonézt, vagy úgy van vele mint én: az itthonit kevésbé szívesen fogyasztom, mert sokkal zsírosabb, mint a bolti. Nagyritkán, úgy 2havonta 1x vásárolok majonézt, mert ilyen koleszterines dolgokból keveset eszünk, töltött (v.kaszinó)tojás is csak nagy napokon van minálunk. És a kész majonézhez is adagolok sovány tejfölt vagy finom joghurtot, hogy senkinek se bánja meg a mája / epéje. De ha valaki ragaszkodik az otthonihoz, az még nem ok arra, hogy letoljam vagy sértegessem. Nem tesz jót a köpködés a hangulatnak és jó közérzetnek.

Törölt felhasználó

Én is pontosan így csinálom ahogy a Dalcsi írja. Bolti tub. majonéz és felturbózom ahogyan ? és a tejföl arány is és a többi is úgy van és nagyon finom, de igaz ahány ház annyi szokás.

Törölt felhasználó

A majonéz finomabb, ha tojássárgájával készítjük, házi tejföllel. A tubusos majonéz meg sem közelíti az én saját készítményemet.

Törölt felhasználó

NAgyon szeretem, holnap el is fog készülni, és tuti, hogy nem fehérrépa-alma variációval, mert mi se szeretjük úgy. Viszont f?tt tojást szoktunk bele kockázni :)

Törölt felhasználó

Szia Muci! Tegnap megcsináltam kaszinótojás melé és nagyon jo igy ahogy van! Finom az izesitése és az öntete is! :-)) Ezt a receptet is nagyon szépen köszönön Szandra

Dezsofiam

Ez a salata igy finom, ahogy le van irva! ;) +++

zsuzsi965

moderálva

Törölt felhasználó

moderálva

Törölt felhasználó

Köszi a recepteket, már többször is találtam ezen az oldalon jókat - jók a képek is, úgyhogy most vettem a fáradságot és hozzászóltam köszönetképpen ;-) Szép és boldog új évet Nektek!

Muci

Minden kedves hozzászólónak jó sütés-f?zést és Boldog Új Évet kívánok. Muci

Törölt felhasználó

Hát én sem így csinálom a franciasait!nagyon jó a házi majonéz és mindent teszek bele csak gyökeret és tojást nem....de mindenki ugy készítse el ahogy szereti!!!!!!!!!!

Muci

Kedves Kriszta néni ! Igazad van, mindenki úgy variálja, ahogy az ízlésének legjobban megfelel. Üdv.: Muci

zs58

Az eredeti francia saláta receptje Számos változata létezik, most megtudhatod, hogy készül az igazi. Fogyaszthatod magában, de kit?n? köret is lehet bel?le. Gondoltad volna, hogy a francia saláta - bár a neve nem ezt mutatja - magyar étel? Eredetileg a maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Ma már ez nem így van, és a nagy összejövetelek kulcspontja ez a könnyen elkészíthet? étel. K?be vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készítsd, de az igazi francia salátában biztosan találsz majonézt és zöldborsót. Francia saláta Hozzávalók: 1 nagy doboz tejföl 1 tubus majonéz 20 dkg sárgarépa 20 dkg zöldborsó 20 dkg alma 20 dkg ecetes uborka 10 dkg krumpli 4 ev?kanál mustár citromlé só

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ezért válogasd meg, hogy kivel eszel a munkahelyeden

Ha te is együtt szoktál ebédelni a kollégákkal békeidőben, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint nagyon befolyásolja az étkezési szokásainkat az, ahogyan a többiek esznek, így ha egészségesen akarsz élni, egy gyorskajafüggő társaság nagyon meg tudja nehezíteni az életedet.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek