Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia mákos tami konyhájából

Francia mákos tami konyhájából
Francia mákos tami konyhájából
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Neten találkoztam a recepttel, és azóta is sütöm, mert finom és mutatós, vendégváró sütemény.

hozzávalók / 10 adag

A mézes laphoz (2 db)

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát ketté vesszük, lisztezzük és kinyújtjuk.
  2. Sütőpapíron megsütjük, külön-külön (10 perc).
  3. A piskótához felverjük a fehérjéket, majd a sárgákat kikeverjük a cukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a vizet, az olajat és a lisztet, a sütőport, valamint a darálatlan mákot.
  4. Ebbe keverjük bele a habbá vert fehérjét, és papírral bélelt tepsiben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a pudingport a fenti mennyiségű tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni, és hozzákeverjük a margarint.
  6. A rétegek: mézes lap - krém - mákos piskóta - krém - mézes lap - vékony réteg krém. A tetejére mandulaforgácsot szórunk és olvasztott csokit csurgatunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 661
elküldve: 19
receptkönyvben: 347
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mézes-mákos süti, piskótás mákos mézesen, krémes mákos-mézes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manócska2010
manócska2010 Tue, 2012-09-18 14:46

Szia! Nagyon tetszik a recepted. Mekkora tepsit használtál hozzá? Szerinted 26 cm-es tortaformában is el lehet készíteni? Érdemes előző nap elkészíteni vagy azonnal fogyasztható? Darált mákból is jó lenne szerinted? Köszönöm előre is a válaszod! Üdv Manó

835
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
méz 1 ek
margarin 7.5 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 kk
cukor 180 g
finomliszt 120 g
tojás 6 db
víz 3 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 1 kk
mák 95 g
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 7 dl
mandula 5 dkg
csokoládé 5 dkg