r
Nosalty Logó

Joghurtos-málnás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditka
Joghurtos-málnás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd a sütőporos liszttel együtt a kemény habhoz keverjük óvatosan.
  4. Megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
  5. Krém elkészítése:
  6. A málnából félrerakjuk a szebb szemeket díszítésnek.
  7. A többit egy edényben feltesszük a cukorral, és lassú tűzön kevergetve sűrű péppé főzzük.
  8. Egy kevés vízben feloldjuk a zselatinport, és a joghurttal elkeverjük, majd a kihűlt málnapéphez adjuk.
  9. A (jól lehűtött) tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral együtt, majd óvatosan a joghurtos krémhez keverjük.
  10. A krémet ezután a kihűlt piskótára simítjuk, a tetejét pedig a félrerakott málnaszemekkel díszítjük.
  11. Zselatin elkészítése:
  12. A málnaszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatinport.
  13. Amikor langyosra hűlt, és kezd sűrűsödni a joghurtos-málnás krém, a tetejére öntjük.
  14. Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 3 órára dermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21461
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-málnás kocka
Juditka 9 recept

A recept Erdei gyümölcsös kocka néven jelent meg kedvenc lapomban, a Vidék Íze 2010. februári számában (25. oldal). Most csak málnám maradt a tél vége felé a fagyóban, de így is nagyon finom lett. A tetejére én 2 Dr.Oetker-féle színtelen tortazselét (kis kék tasakos) tettem a málna levével elkészítve. Kicsit meggyűlt a bajom a zseléporral, és tutira akartam menni, hogy a teteje szép legyen.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...