Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi franciakrémes sütés nélkül

Házi franciakrémes sütés nélkül
Házi franciakrémes sütés nélkül
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam egy magazinban ezt a receptet, és kísérletként elkészítettem. Nem bántam meg.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek szeretettel ajánlom, aki szereti a sütés nélküli, érdekes, de finom sütiket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingporokat a tejben a cukorral keményre főzzük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a már kihűlt pudinghoz.
  3. A tepsi aljába szorosan lerakjuk a keksz felét, és a krémet, óvatosan, hogy a kekszek el ne mozduljanak, rákenjük.
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd rákenjük a krém tetejére. Most rátesszük a maradék kekszet.
  5. Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, és rákenjük a keksz tetejére. Mehet a hűtőbe pár órára, hogy a keksz tudjon puhulni.
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 851
elküldve: 4
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsi

Mióta szakács: 2013.08.16.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

franciakrémes, franciakrémes sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Sat, 2016-01-23 16:16

Kedves Dikácz Andrea!
Nagyon örülök, hogy a receptem tetszett és jól sikerült a süti.
Üdvözlettel: Erzsi

Dikácz Andrea
Dikácz Andrea Fri, 2016-01-22 16:54

Nagyon, nagyon finom lett! Pudingpor helyett Zlaty klas-szal készítettem el, hasonlóak, de a pudingosat anyukám nem ette volna meg. A keksz másnapra megpuhult, mintha igazi krémest ettem volna! Legközelebb nagyobb tepsiben csinálom meg, mert nagyon magasak lettek a szeletek. 20x28-as tepsiben készítettem el. Köszönöm a receptet, ajánlom másnak is, nem fog benne csalódni. :)

2029
háztartási keksz 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 5 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 3 tasak
cukor 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek