Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toffifee sütemény

Toffifee sütemény
Toffifee sütemény
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé macerás, de egyben isteni finom, nálunk 3 óra alatt elfogyott, pedig 5 főnek bőven elegendő, vagyunk hárman. Még ebben a  forróságban is jól esett.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 10 db tojást szétválasztjuk. A 10 sárgáját a fél kocka vajjal, 3 evőkanál porcukorral habosra keverjük, ez kb 15 perc, hozzáadjuk a kissé megolvasztott fél üveg mogyorókrémet.
  2. A tojáshabot pici sóval kemény habbá verjük.
  3. A 7 evőkanál lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, lassan hozzáadjuk a tojássárgájás masszánkhoz, elkeverjük, és kanalanként hozzáadjuk tojásfehérjét, finoman, hogy ne törjük össze.
  4. Egy tepsit kiolajozunk, teszünk bele zsírpapírt, és beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt, és cérnával 3 db-ra vágjuk fel.
  6. A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel, ne ijedjünk meg, a cukor a további melegedéstől felolvad.
  7. A 7 dl tejhez hozzáöntjük a karamellizált cukrot, a tejbe beletesszük a fél kocka vajat, elkezdjük langyosítani. Mikor már félig langyos, hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
  8. A 4 evőkanál lisztet egy pohárba kikeverjük a 3 tojássárgájával, 3 kanál porcukorral, egy kevés tejjel teljesen csomómentesre.
  9. Ha felforrt a tejünk, nem baj, ha a karamellás cukor teljesen nem olvadt el, hadd maradjanak darabok belőle, hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, nagyon lassú tűzön sűrűn kevergetve besűrítsük.
  10. Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt.
  11. A krémet félig kihűtjük, és elkezdjük a lapokat megkenni vele.
  12. Minden lap tetejét megkenjük mogyorókrémmel, majd jön a krém, lap, és sorban, míg el nem fogy.
  13. A tetejére hagyjunk a krémből. A tetejét is kenjük meg krémmel, és végül szórjunk rá apróra vágott földimogyorót. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 38 281
elküldve: 20
receptkönyvben: 553
elkészítve: 10/21
Facebookon megjelent: 2

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karamellás sütemény, réteges krémes, karamellás krémes

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahééj
Fahééj Wed, 2013-08-21 16:28

Kedves Györgyi,
nekem is nagyon tetszik a recept és el szeretném készíteni. Az érdekelne, hogy a 30 dkg nutella (a hozzávalóknál) az azt az adagot is tartalmazza ami a tésztára rákenek, vagy csak ami a tésztába kerül?

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Tue, 2013-08-13 20:34

Igen el ,az kemény tej karamella ,igaz én nem abból csináltam.De azt tanácsolnám rögtön tedd a hideg tejbe és lassan melegítsed állandó kevergetés mellet hagy olvadjon a cukor ,de természetesen ügyelve arra kis darabok maradjanak belőle ,mert saját tapasztalatból mondva finom a krém úgy ha karamella darabok vannak benne.ÜDV Sok sikert az elkészítéséhez

mese habbal
mese habbal Wed, 2013-08-14 19:46

Nagyon szepen koszonom a valaszod. Ugy fogom akkor csinalni. Majd irok, hogy milyen lett! :) Szep napot!

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Mon, 2013-08-12 21:25

Ragacsos fajta,omlós nem jó mert az felolvad gyorsan, a ragacsos fajta pedig maradnak darabok a krémbe nekem így tetszik,a recept saját ötlet, de lehet variálni esetleg újra gondolni.Nekem a lányom nagy toffifiee rajongó az ő kedvéért gondolkoztam azon hogy is lehetne ebből süteményt csinálni.Ebbe sok krém van ,de lehet csökkenteni a mennyiséget,esetleg kevesebb krémmel is jó.Elkészítéséhez mindenkinek sok sikert kívánok.

ma.il
ma.il / ma.il Mon, 2013-08-12 20:36

húúú
orosz krémtortát akartam szülinapra
de asszem ez lesz
brutál :)

egy kérdés: az 50db tejkaramella az hány gramm? vagy melyik márka?

egy apróság: a fél kocka vaj az 50 g avagy 5 dkg, ugye? a fél kiló (50 dkg a hozzávalóknál) kissé sok lenne, nem? :)

update! sőt, ha jól látom 2x fél kocka. tésztába és krémbe...

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Tue, 2013-08-13 16:41

Kedves ma.il 25 dkg vaj kell a krémhez és 25 dkg kell a tésztához. Néztem a boltba a márka nevet de sajnos már nem találtam ,de ha ráakadok későbbiekben akkor jelzem.Egy csomag tejkaramella cukor 100 g-os vettem belőle 4 csomaggal. ÜDV

ma.il
ma.il / ma.il Tue, 2013-08-13 17:04

kedves györgyi,
250g a krémbe és 250 g a tésztába. tleg brutál :)
ha mindent belenyomtad, akkor 400 g karamella. nyami

kösziszépen a választ!

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Tue, 2013-08-13 17:40

Hát igen nem fogyókúrás recept ,de természetesen lehet csökkenteni a karamellás cukor adagját és lehet csökkenteni a vaj adagját is aki nem akarja nagyon édesre a süteményt mert így tömény az tuti.DE hát a toffifee cukor is tömény és édes,

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Mon, 2013-08-12 20:57

Szia holnap megnézem a tejkaramella márkáját és grammját a boltba és pontosan a vaj grammját is ,ha nem jó írtam sürgősen javítok.Szép estét

2180
tojás 13 db
vaj 50 dkg
sütőpor 1 csomag
nutella 30 dkg
porcukor 6 csapott ek
tej 7 dl
tejkaramella 50 db
finomliszt 11 púpozott ek
cukor 2 ek
víz 1 dl
1 csipet
törökmogyoró 15 dkg