r
Nosalty Logó

Néró szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néró szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Összesen 6982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4476 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.3 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2589 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 6982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához és a töltelékhez

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint, a citrom levét és lereszelt héját.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral (sütőpor nem feltétlenül kell bele), és a margarinos masszával jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk.
  3. Az első adagot kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Amíg sül, a második részhez hozzáadjuk a kakaót, a harmadik részhez pedig az ételszínezőt vagy meggyaromát.
  4. Megsütjük a másik két adagot is, majd amikor a tészták kihűltek, a három réteg közé lekvárt kenünk.
  5. A mázhoz a csokoládét megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a süteményt bevonjuk vele. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és vizes késsel felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 56825
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Ajánló

Ha kicsit lazábbra, szivacsosabbra szeretnénk a tésztát, tegyünk bele egy fél csomagnyi sütőport. Színügyileg pedig meggyaroma is jó az ételszínezék helyett a harmadik réteghez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkori nagy kedvenc. Iskolai farsangokon szinte csak ezt ettem :-) .

Hozzávalók

A tésztához és a töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!