Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia krémes ahogy Rhode készíti

Francia krémes ahogy Rhode készíti
Francia krémes ahogy Rhode készíti
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok-sok keresgélés után évekkel ezelőtt akadtam rá erre a receptre. Az eredeti verzió szerint nem igazán ízlett, ezért itt-ott módosítottam rajta. Most már a család és a munkatársak kedvence lett.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

ajánlat

Általában nagyobb ünnepekre, társasági összejövetelekre készítem. Elég macerás, és nem olcsó, de kiadós

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizes piskóta elkészítése: A 8 tojássárgáját, 2 egész tojást, 8 ek cukorral, fél sütőporral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzá keverjük a vizet es a lisztet.
  2. Két részletben, előmelegített sütőben sütőpapíron (fontos a sütőpapír) megsütjük. (Magasfalú tepsire van szükség.)
  3. A krém elkészítése: A 3 cs vanília pudingport 12 ek kristálycukorral elkeverjük, beáztatjuk 2 dl tejbe, amit időnként megkeverünk.
  4. Egy 5 literes fazékban 3 dl tejet és fél liter vizet felteszünk főni, de előtte 2 ek kristálycukorral meghintjük az alját (ez azért kell, hogy ne ragadjon le a tej).
  5. Amíg felforr, felverjük a 8 tojásfehérjét 4 ek cukorral. A felforrt folyadékhoz hozzákeverjük a beáztatott pudingot, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. 2-3 csepp vanília aromával megbolondíthatjuk, de ez elhagyható. Takaréklángon óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot, s addig kavargatjuk, míg azonos állagú nem lesz, s ki nem tölti a fazekunkat.
  6. Ekkor hideg vízbe állítjuk, s langyosra hűtjük. (Nem hidegre.) A kevésbé tökéletes piskótalapot a tepsi aljára fektetjük, s elosztjuk rajta a vaníliás krémet. Elsimítjuk rajta az utasítás szerint felvert növényi habot. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, pár csepp olajjal elkeverjük.
  7. A másik piskótalapot a csokoládéval bevonjuk, s még mielőtt megszilárdulna, felvágjuk egyenletes négyzetekre (kb 20 db lesz).
  8. Ha megszilárdul a bevonat, egyenként beborítjuk vele a tepsi tartalmát. Egy éjszakán át áll a hűtőben (de 4-5 órán át is elég) és szeletelhető. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x28 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 49 911
elküldve: 28
receptkönyvben: 617
elkészítve: 11/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes, francia krémes házilag, vaníliás-habos krémes sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katica32
katica32 / katica32 Thu, 2014-04-03 20:10

Isteni finom a süti. Köszönjük az egész család nevében. Szó szerint, mert hétvégén lesz egy nagy családi összejövetel és mivel karácsonyra elkészítettem ezt a sütit, most megkértek, hogy ha lehet, újra ezzel a sütivel vegyek részt, mert nagyon aratott!!! Azt mondták, jobb, mint a cukrászdai! És tényleg. Úgyhogy köszönöm :) Az elismerést meg begyűjtöm ismét ;)

Rhode
Rhode / Rhode Fri, 2014-04-04 08:56

Kedves Katica! Nagyon örülök, hogy sikert arattál vele, és sok sikert a nagy családi összejövetelre is.

juli64
juli64 Fri, 2013-01-25 22:52

Szeretném kipróbálni a receptet, mert tényleg másnak látszik, mint a cukrászdai krémesek, de van egy kis problémám. A hozzávalók felsorolásánál a vaníliakrémnél 1/4 liter tej és 1/4 liter víz van említve, az elkészítésnél viszont 3 dl tej és fél liter víz. Az előbbi összesen fél liter folyadék, az utóbbi viszont 8 dl. Melyik a helyes? :)

Rhode
Rhode / Rhode Sat, 2013-01-26 10:27

Kedves Juli64!
Igazad van, a felsorolásban kevesebb a folyadék mennyiség, javítani fogom. A pudingot 2 dl tejbe áztatom, (sűrűn megkeverem) a fazékba 3 dl tej és 5 dl víz keverékét teszem, tehát összesen 1 l folyadék szükséges, ezt az 1 litert én fele-fele (tej,víz) arányban szoktam de lehet másként is. Az eredeti receptben amit találtam kizárólag vízből volt, de úgy nem ízlett, nagyon víz ízű volt. Természetesen lehet csak tejjel is, biztos úgy még finomabb. Sok sikert, és örülnék, ha beszámolnál az eredményről.
Marika

Rhode
Rhode / Rhode Mon, 2012-12-17 11:02

Köszönöm, valóban nagyon finom, sokkal finomabb, mint a cukrászdai krémesek

420
tojássárgája 8 db
tojás 2 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
víz 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
cukor 14 ek
tej 5 dl
víz 5 dl
tojásfehérje 8 db
vaníliás pudingpor 3 csomag
vaníliaaroma 15 ml
növényi tejszín 0.5 l
porcukor 2 ek
étcsokoládé 150 g
napraforgó olaj 3 csepp