Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes - Zsozsótól

Krémes - Zsozsótól
Krémes - Zsozsótól
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fini sütit anyukám csinálta nekünk egyik tavasszal. Még azon a héten kértem, hogy készítse el még egyszer, de akkor már csak a krémet és abba belevagdostam pár gyümit, és tömtem is a búrámba:) Ezt a krémet szoktuk használni a gyümölcskrémesbe is, csak akkor ugye piskóta, rá a gyümi, és arra a krém. Egyébként ha vki kevesebb krémet szeretne csinálni, akkor így lehet számolni: 1tojáshoz 2 dl tej, 2dkg liszt és 4dkg cuki kell.

 

hozzávalók / 10 adag

A házi krémeslaphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet feltesszük melegedni.
  2. Addig a tojássárgákat jól összekeverjük a kétféle cukorral. Ezek után néhány evőkanálnyit (kb.5-6) merünk a melegedő tejből, és hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesen elkeverjük.
  3. A már majdnem forró tejből merünk a tojásos keverékhez jó néhány evőkanálnyit, hogy felmelegítsük. A tojásos keveréket folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejbe. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, ekkor lehúzzuk a tűzről, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Azután hozzáadjuk a krémhez és visszatesszük a tűzre, míg a fehérjét jól bele nem keverjük. Elzárjuk a lángot alatta. Hűtjük. 
  4. Hűtés közben időnként megkeverjük, hogy ne "bőrösödjön" be. 
  5. Mikor langyos, megtöltjük vele a krémeslapokat. Ezt csak fogyasztás előtt kb. 2-3 órával célszerű megtenni, mert a tészta megpuhul a krémtől. Ezek után a hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 844
elküldve: 3
receptkönyvben: 222
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsozsó

Mióta szakács: 2011.01.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

házi krémes, krémes süti, édes krémes

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Mon, 2016-09-05 16:38

Szia!
Mekkorára kell nyújtani a tésztát, kb. hányszor hány cm-esre?
Köszi!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Sat, 2014-12-20 15:21

nagyon köszönöm a részletes leírást, ezt a receptet kerestem régóta, az igazi házi krémes receptjét, a számban érzem az ízét most is amit Anyukám készített, még egyszer köszönöm, és boldog karácsonyt kívánok
üdvözlettel Vali

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-08-10 09:45

Kedves Zsozso! Vegre, vegre az igazi hazi kremes recept. Az en Anyukam mindig igy csinalta, es en ezt a receptet kerestem mar reg ota. - Igazi tojasos,tejes krem!- A masik eszrevetelem az, hogy az osszes eddigi recept amit itt olvastam, azt irja, hogy a kremet meg melegen teszik ra a lapokra, amit en nagyon furcsallottam, mert szerintem is a lapok megpuhulnak tole, es nem lesz ropogos. Egyedul a te receptednel latom, hogy ki kell huteni mielott ratesszuk. Szinte meg mindig a szemem elott van amikor az Anyukam a nagy labos megfott kremet kivitte (persze telen) a hoba es ott kevergette amig ki nem hult. Sokan voltunk amikor mindnyajan a gyerekek es az unokak osszejottunk a szuletesnapjara ami januarban volt. Tole mar nem tudom megkerdezni, mar harminc eve nincs velunk.

Nagyon szepen koszonom, udvozlettel, Veronika

laaniko
laaniko Wed, 2011-10-26 09:06

Az 1,4 dl tejet célszerű lenne javítani, hátha kezdők is nekifognak és csak a hozzávalókat olvassák el. Biztosan 1,4 litert akartál írni. Én biztos kipróbálom ezt a krémet, nagyon finomnak tűnik.

639
finomliszt 35 dkg
sertésháj 25 dkg
tojássárgája 1 db
ecet 1.5 ek
1 kávéskanál
cukor 2.5 dkg
víz 1.2 dl
tojás 7 db
cukor 28 dkg
tej 1.4 l
finomliszt 14 dkg
vaníliás cukor 2 csomag