r
Nosalty Logó

Francia diós krémes

Ligeti Károly
Francia diós krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Mézes laphoz

Diós piskótához

Krémhez

771
Kalória
13.4g
Fehérje
87.4g
Szénhidrát
41.3g
Zsír
41g
Víz
192.2g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
43.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes laphoz

Diós piskótához

Krémhez

Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes laphoz

Diós piskótához

Krémhez

Összesen 9248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes laphoz

Diós piskótához

Krémhez

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    495.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    2306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6832.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1804 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2758 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1049.1 g
  • Cukor
    525 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3581 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    1796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3433 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2717 micro
Összesen 9248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

Mézes laphoz

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  3. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.

Diós piskótához

  1. A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
  2. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!

Krémhez

  1. A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  2. A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
  3. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
  4. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30

Amikor megtudtam, hogy másnap nálunk lesznek a fiam gyerekei, elkezdtem keresgetni valami finomságot. Hamar megtaláltam. Az eredeti recept a francia mákos krémes. Azonnal nekiláttam az elkészítéséhez. Mák nem, dió volt otthon, innen kezdve a többi már történt magától. Az én tepsim nagyobb méretű, ezért ahhoz igazítottam a mézes lapok hozzávalóit, illetve a krémben sokalltam a cukor mennyiségét, így azt csökkentettem. Másnapra könnyen szeletelhető, kiadós és finom diós krémes süteménnyel vártuk az unokákat.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek