r
Nosalty Logó

Repülő krémes Gizitől

Gizi
Repülő krémes Gizitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Kakaós krém

Citromos krém

1655
Kalória
18.4g
Fehérje
200.3g
Szénhidrát
87.4g
Zsír
50.8g
Víz
260g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
115g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kakaós krém

Citromos krém

Összesen 1655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kakaós krém

Citromos krém

Összesen 6626 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kakaós krém

Citromos krém

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    349.6 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    801 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2814 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 6626 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, apránként annyi tejet adjunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl kemény, se túl lágy)
  2. Ezután osszuk el 3 egyenlő részre a tésztát. Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd nyújtsuk ki rajta 20x30-cm nagyságúra az egyik tésztát, és a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsi hátlapjára. (mindegyik tésztalappal így járjunk majd el!!!)
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt, süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem)Amikor a tésztalap megsült, szép lassan, elfordulva a sütőtől, nyissuk ki az ajtaját, elkerülve hogy a szúrós-fojtós szalalkáli szagot beszívjuk.
  4. A sütőből kivett tésztalapot ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk. (a másik két tésztával is így járjunk el)
  5. Béleljük ki sütőpapírral a tepsit, amelyiknek a hátlapján sütöttük a lapokat, majd helyezzük bele az egyik tésztalapot. Ezután kanalazzuk rá a kakaós krémet, és egyenletesen simítsuk el, majd helyezzük rá a következő tésztalapot.
  6. Ezután kanalazzuk rá a citromos krémet, majd szintén egyenletesen simítsuk el. Végül helyezzük rá a maradék tésztalapot, majd helyezzünk rá nyomatékot, és hagyjuk legalább egy napig így, mielőtt felszeletelnénk. (én rátettem a tetejére egy tepsit, amelyben két csomag liszt volt, ezzel nyomattam le a süteményt)
  7. Tálalás előtt vegyük le a süteményről a nyomatékot, majd szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Kakaós krém

  1. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára a vajjal, majd adjuk hozzá a rumot, a kakaót, és szintén keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.
  2. Amikor a lisztes massza teljesen kihűlt, apránként adagoljuk hozzá a vajas krémhez, és keverjük jó habosra.

Citromos krém

  1. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze a vajjal. Keverés közben adjuk hozzá a citromlevet, és a citrom reszelt héját is. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen.
  2. Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként adjuk hozzá a vajas krémhez, és keverjük simára, jó habosra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek