Diós-mogyorós csokimousse-torta Onyxka módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
onyxka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
Lap
-
28g tojás35 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4 kcal
-
63 kcal
-
6g dió42 kcal
Mousse
-
5g étcsokoládé29 kcal
-
54g habtejszín158 kcal
-
2g zselatin6 kcal
Összesen
384
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
Lap
-
330g tojás415 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
46 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
77g dió504 kcal
Mousse
-
64g étcsokoládé349 kcal
-
650g habtejszín1898 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Összesen
4596
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
Lap
-
23.4g tojás29 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
53 kcal
-
5.5g dió36 kcal
Mousse
-
4.5g étcsokoládé25 kcal
-
46.2g habtejszín135 kcal
-
1.4g zselatin5 kcal
Összesen
325
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
384
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.3 g
Zsír
-
Összesen 387.4 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 1807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6642.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1646 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 2804 mg
-
Nátrium 1604 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.2 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 649.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 388 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 1004 mg
-
Retinol - A vitamin: 2246 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1511 micro
Összesen
4596
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
Lap
-
6 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl napraforgó olaj
Mousse
-
64 g étcsokoládé
-
650 ml habtejszín
-
20 g zselatin
Elkészítés
Lap
- 6 tojásos piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, sütőport, lisztet, olajat, és tovább dolgozzuk a mixerrel.
- A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a két masszát, és beleforgatjuk a pirított dió- és mogyoróőrleményt.
- Előmelegített sütőben készre sütjük. Nekem 12-15 perc kellett, de a tűpróba a biztos. Hagyjuk kihűlni.
Mousse
- Vízgőz fölött kb. 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a csokit, és csomómentesre kavarjuk. Míg picit hűl, kemény habbá verjük a maradék tejszínt. A zselatint a tasak hátulján lévő utasítás szerint előkészítjük. Amíg az oldódik, összekeverjük az olvasztott csokit a tejszínhabbal. Végül hozzáadjuk a folyékonnyá vált zselatint is, jól összekeverjük, és ráöntjük a piskótára. Néhány órára, de legjobb egy éjszakára hűtőben tárolni.
- 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát használtam.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1260
- Feltöltés dátuma: 2017. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
onyxka
39 recept
Születésnapomra kiszemeltem egy jó kis moussetortát, viszont túl sok hozzávaló lett vásárolva, a torta meg hihetetlen hamar elfogyott. Így másnap rászántam magma, hogy egy másik, de ugyancsak moussetortába éljem fel a maradt alapanyagokat. Így született meg ez a finomság.