r
Nosalty Logó

Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 269 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 2684 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 176 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 269 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 2684 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjébe tesszük a cukor felét és a csipet sót. Kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével habosra verjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, apránként a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°-on előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Mikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni.
  6. Ha kihűlt, visszarakjuk a formába.
  7. A krémhez a tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
  8. A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukrokkal, a liszttel és pici tejjel jól kihabosítjuk.
  9. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és lassú tűzön besűrűsítjük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről.
  10. A zselatint pici vízzel elkeverjük, és felmelegítjük, hogy feloldódjon, majd hozzáöntjük a már kész, besűrűsödött krémhez, majd beleforgatjuk a meleg, sűrű, zselatinos krémbe a felvert tojásfehérjét.
  11. Jól összedolgozzuk, és a felét ráöntjük a piskótára.
  12. A csokis nápolyit kettévágjuk, és rásorakoztatjuk a krémre, majd ráöntjük óvatosan a krém másik felét.
  13. A tetejét csokis nápolyival díszítjük.
  14. Hűtőbe rakjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10187
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti
Alkonyat 83 recept

4 éve rendeltem a férjem szülinapjára egy keksztortát, isteni finom volt, és most találtam egy hasonló receptet a neten. Én csokis nápolyival készítettem, mert nagyon szeretjük, de készíthető kakaós keksszel is. Egy puha, nem túl édes, könnyed süti.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek