Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tigris szelet

Tigris szelet
Tigris szelet
90 perc / előkészület: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy TV-adásban készítették el ezt a finom süteményt, láttam, megtetszett, én is elkészítettem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
  3. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez az ételszínezéket, a másik feléhez a kakaót keverjük.
  4. A tésztát a közepéről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 ek sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon.
  5. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
  6. A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk.
  7. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és feloldjuk.
  8. A ricottát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. 3 ek-nyit a ricottából a a feloldott zselatinhoz keverünk, majd a megmaradt ricottához keverjük a zselatint.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a ricottás massza zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot, majd a barackdarabokat.
  10. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a másik tortalapot. A süteményt legalább 3 órára hűtőbe helyezzük.

 

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x20x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 283
elküldve: 3
receptkönyvben: 149
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromkrémes sütemény, citromos-ricottás szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Fri, 2011-04-15 12:07

Nagyon mutatós sütemény!! Elmentve a receptkönyvembe!!
Lehet holnap megcsinálom!!
Én eddig csak zebra sütit csináltam de így még nem kóstoltam!!
Köszi a receptet!!

984
finomliszt 300 g
sütőpor 1 csomag
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 4 db
víz 100 ml
napraforgó olaj 200 ml
ételfesték 4 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 3 tk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
őszibarack konzerv 400 g
lapzselatin 6 db
ricotta 200 g
citromlé 1 citromból nyert
cukor 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 320 ml