r
Nosalty Logó

Tigris szelet

Glaser
Tigris szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

976
Kalória
15.6g
Fehérje
100.3g
Szénhidrát
59g
Zsír
167g
Víz
200.6g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
53.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6288 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1002.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    359 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1172 micro
Összesen 5866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
  3. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez az ételszínezéket, a másik feléhez a kakaót keverjük.
  4. A tésztát a közepéről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 ek sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon.
  5. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
  6. A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk.
  7. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és feloldjuk.
  8. A ricottát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. 3 ek-nyit a ricottából a a feloldott zselatinhoz keverünk, majd a megmaradt ricottához keverjük a zselatint.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a ricottás massza zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot, majd a barackdarabokat.
  10. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a másik tortalapot. A süteményt legalább 3 órára hűtőbe helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x5

Egy TV-adásban készítették el ezt a finom süteményt, láttam, megtetszett, én is elkészítettem.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...