Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás grízpuding

Szilvás grízpuding
Szilvás grízpuding
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de finom.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, és tepsibe rakjuk, a héja lefelé legyen.
  2. 3 ek. cukrot 1 cs. vaníliás cukorral összekeverünk, és rászórjuk a szilvákra. 25-30 percet sütjük, a végén magasabb hőfokon pirítjuk.
  3. A vajat a búzadarával lassú tűzön megsütjük. Közben egy lábosban a tejet a sóval, 2 ek. cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a grízre, és keverve főzzük.
  4. Mikor a gríz kihűlt, belekeverjük a joghurtot.
  5. Poharakba szedjük, és sült szilvával azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 150
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Móni97

Mióta szakács: 2013.07.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos grízpuding, grízpuding szilvával, szilvás puding

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
joghurt 100 g
szilva 500 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 5 ek
vaj 1 ek
búzadara 4 evőkanál
tej 300 ml
1 csipet