Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzőkanál szelet

Főzőkanál szelet
Főzőkanál szelet
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc sütim: nagyon finom és nagyon egyszerű. 
Általában a krémet nem szoktuk megcsinálni hozzá - anélkül is van benne elég kalória -, de most mutiba készült:).
Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A folyadékhoz

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, tojássárgákat, porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a felvert fehérjét, majd a liszttel elkevert sütőport.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 30 percig lassan sütjük.
  4. Rögtön sütés után, a még forró sütibe főzőkanállal lyukakat csinálunk.
  5. Kiskanállal a lyukakba öntjük a a folyadékot, ezután hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt a habfixálóval és vaníliás cukorral  felverjük, majd a süti tetejére kenjük.
  7. Végül megszórjuk csokireszelékkel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x3 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 639
elküldve: 5
receptkönyvben: 513
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Beks

Mióta szakács: 2010.08.16.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rumos-kávés sütemény

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flikflak
Flikflak / flikflak Mon, 2014-09-29 22:01

Szia!
Nagyon szeretjuk mi is a receptedet. Kb. 1 eve talaltam ra es azota mar szamos alkalommal sutottem. A folyadekot 1,5 decire csokkentettuk es csak kakaoport es keves porcukrot keverunk hozza. A kaveval legelso alkalommal jol befurodtunk. Delutan keszitettem es hat, besutiztunk. Ejjel kettoig senki sem aludt :)
De nem emiatt maradt ki belole a tovabbiakban, hanem azert, mert igazan a kave ize nem erzodott rajta olyannyira erosen, hogy beletegyuk. Annyit meg a friss probalkozoknak, hogy mindenkepp porcukorral keszitsek a tesztat, s ne kristalycukorral, mert nagysagrendekkel levegosebb, konnyebb, finomabb sutit kapunk. Amiota erre rajottem, azota a piskotat is csak porcukorral keszitem, es eg es fold a kulonbseg.
Koszi meg egyszer, hogy feltoltotted ezt a receptet!
Szep hetet!
ff

Beks
Beks / Beks Fri, 2015-11-13 22:08

Örülök, hogy tetszik! :) Köszönöm, hogy írtál, és a tippeket is!

landrea
landrea Fri, 2012-02-03 17:09

Elkészítettem, isteni finom lett. Kevertem a tésztába darabolt diót, cukrozott narancshéjat és mazsolát. Köszönöm a csodás receptet! :)

Bubiréka
Erika / Bubiréka Mon, 2010-09-13 18:24

Szia Beks!
Tegnap megsütöttem, hát mit mondjak nekem nagyon bejött, nagyon finom. Tejszínhabbal tálaltam, isteni.
Üdv: Erika

csilicsoki
csilicsoki Sat, 2010-09-11 23:37

Szia Beks!
Ma elkészítettem a sütit. A tészta recept nagyon jó. A fél liter kávés folyadékot én sokallom, szerintem eláztatja a tésztát. Nekem kb. a kétharmada is elégnek bizonyult. Mivel a család a krémes sütiket kedveli jobban, kicsit változtattam az eredeti tálaláson. A tésztát kisebb kockákra vágtam, hosszúkás tálba rendeztem és nyakon öntöttem 2 zacskónyi Aranka vaníliás krémmel. Kicsivel több tejjel készült: 6 dl helyett 8 dl - ezzel rétegeztem felváltva a tésztát. Rövid időre hűtőbe tettem, végül tálalásnál felvert habtejszínt tettem a tetejére és a reszelt étcsoki is rákerült. Tömény bűn... :-)
Gyorsan elfogyott, mielőtt kialakult volna a bűntudat....

Beks
Beks / Beks Sat, 2010-09-11 18:07

Ildike36, nagyon örülök, hogy ennyire bejött a recept:) Ezek szerint kávé nélkül is nagyon finom:D Meg is van az alternatíva a kávékerülők számára:)

ildike36
ildike36 Sat, 2010-09-11 14:42

Szia Beks!
Most készítettem el a sütidet!Hát annyit tudok csak mondani,hogy HŰŰ+HAA!!!
Nagyon-nagyon finom lett és egyáltalán nem egy macerás sütemény!Engem leginkább (anno időszámításunk elötti időkből) a napköziben evett sütire emlékeztet az íze,tudod piskóta csokiöntettel.
Én egy kicsit változtattam az önteten,kávét nem raktam bele csak keserű kakaóport és cukrozottat,de azt bőven!Persze a rumaromát nem hagytam ki!Így is nagyon finom lett és Hulalát vertem fel azt raktam a tetejére,aki kért rá.
Köszönöm a receptet azt hiszem ez sűrűn lesz nálunk elkészítve!Ajánlom mindenkinek!
További szép napot kívánok!Ildikó

Beks
Beks / Beks Fri, 2010-09-10 15:47

Örülök, hogy tetszik a recept::)
Kicsicsibe: mi számít nagyon kávésnak?:D El sem tudod képzelni, mivel én imádom a kávét a sütiben:) De várj gondolkodom... Legyen úgy, hogy.... Hagyd ki akkor a kávét. Csináld csak kakaóval, esetleg hogy testesebb íze legyen, tegyél bele valamilyen csokit. Meg több rumot. Esetleg Sport szeletet::D Tuti úgy is finom:)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Fri, 2010-09-10 11:57

Kedves Beks!

A kávétól nem lesz nagyon kávés?
Nálunk a párom nem szereti a kávét! :o(

Tudsz ajánlani valami mást helyette?

neni
neni Thu, 2010-09-09 15:33

Szia Beks!
Ezt én is meg fogom sütni már holnap. Nekem is jobban tetszik krém nélkül, úgyhogy azt el is fogom hagyni.

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2010-09-09 14:41

Szia Beks!
Nemtudtam hogy miért fozokanál szelet,de ahogy tovább olvastam,gondolom azért mert fakanállal csinálsz lyukakat a tésztába.Szuper suti a hétvégén meg is fogom csinálni,mert a fiam csak ilyen sutiket hajlandó meg enni a min nincs (benne vagy rajta) krém.Úgy hogy a krémet én is elhagyom.Koszi szupi.Maria

574
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
cukor 3 ek
rum 3 ek
instant kakaópor 3 teáskanál
feketekávé 2.5 dl
víz 2.5 dl
habtejszín 6 dl
habfixáló 3 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládédara 10 dkg