Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej szelet gluténmentes

Madártej szelet gluténmentes
Madártej szelet gluténmentes
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom, egyszerűen nehéz vele leállni, annyira fincsi!!! :) Nem csalódtam benne, máskor is szívesen megeszem! :D

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Tojáshab helyett, felverhetünk 4 dl tejszínhabot is - szintén isteni lesz! Rá pedig szórhatunk csokireszeléket...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához való tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd óvatosan belekeverjük a habot.
  2. Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
  3. 4 dl tejet, 1,5 cs. vanília pudingport, 3 tojás sárgáját sűrű péppé főzzük.
  4. 15 dkg porcukrot habosra keverünk 25 dkg margarinnal, majd a kihűlt krémhez adjuk.
  5. 4 tojásfehérjét 20dkg porcukorral gőz felett habosra keverünk (a hab akkor jó, amikor gyöngyház fénye van).
  6. Ezt kenjük a sütink tetejére!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 521
elküldve: 19
receptkönyvben: 385
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos sütemény, habos krémes, madártejes süti

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisCsaj
KisCsaj / KisCsaj Tue, 2014-04-22 12:41

Szia!

Nagyon tetszik a recept, ma este szeretném elkészíteni. Kb. mekkora tepsiben érdemes megsütni?

casarel
casarel Tue, 2012-12-18 14:47

Tegnap megcsináltam . Nagyon finom. Egy pár jó tanács :normál sütőben kb 15-20 perc a tészta sütése. Egy pár órára tegyük hűtőbe és csak utána szeleteljük. Én nem igy tettem és ekkor a tészta még szivacsos,a hab csúszkált. Mire megkóstolta a fiam eltelt pár óra,és azt mondta : ez Isteni finom mentsd el a receptet :) !

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2012-12-19 12:51

Szia! Örülök, hogy ízlett a süti!! Igen kis pihentetés nem árt, ebbe a hibába néhányszor énis beleestem, hogy azonnal fel akartam szeletelni... De a végeredmény finom lett! :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-12-18 10:56

Szia! Most nem tudom szabad-e márkanevet írni, de pl. a Dr. Oetker termékei közül van, ami nem tartalmaz glutént! Nem mindegyik, ezt hozzátenném - de van néhány.

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Mon, 2012-12-17 16:12

Sziasztok!
Próbálta valaki cukormentesen már? Én sajnos cukor és lisztmentes diétán vagyok.
Köszi,
Üdv,
N

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-12-18 10:48

Szia! Én személy szerint nem próbáltam cukormentesen, nem tudom milyen lehet édesítőszerrel - lehet érdemes azért kipróbálni!

Jamrik Józsefné
Jamrik Józsefné Tue, 2012-06-19 12:12

Szia reva! Azt szeretném kérdezni, hogy annyi szódabikarbónát használsz, mint amennyi sütőport?
Köszönöm. Cili

reva
reva Wed, 2012-06-20 17:40

Szia !

Nem mérem, de szerintem kevesebbet. Kb. kávéskanálnyit előre elkeverek a liszttel, mert előfordult, amikor még nem így csináltam, hogy a szódabikarbóna nem oszlott el egyenletesen.

Üdv: Éva

anyuka54
anyuka54 Tue, 2012-06-19 09:07

Szia! Azt szeretném kérdezni,hogy a piskótába csak a fehérje kell?Köszi

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-06-19 15:35

Szia! Igen, csak az kell bele - szép fehér piskótát fogunk belőle kapni! Érdemes kipróbálni!!! :)

reva
reva Tue, 2012-06-19 08:13

Manó93! Lisztérzékenyre sütök, bár ezt a receptet még nem próbáltam. Piskóta tészta, én sok süteményhez ezt csinálom alapnak. 1/3-1/3-1/3 arányban manthler, kukorica és rizslisztet használok. Szódabikarbónát használok sütőpor helyett. Jól szokott sikerülni, próbáld ki!

Manó93
Manó93 Wed, 2012-06-20 09:53

Nálam is mindig van benne Mantler liszt, de én általában rizsliszt-mantler lisztet használok fele-fele arányban. Kipróbálom a tiedet is, köszi a tippet!:)

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-06-19 15:34

Szia! Ezt én konkrétan Mantler lisztből készítettem... És tényleg finom!!

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-06-19 15:32

Szia! Nagyon szívesen és garantálhatom, hogy az íze is isteni lesz!!! :))

Manó93
Manó93 Mon, 2012-06-18 20:29

Szia! Lisztérzékeny vagyok, megkérdezhetem, hogy milyen lisztet használtál? Nyugodtan írj márkát stb. otthon vagyok a témában. :D

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-06-19 15:31

Szia! Amikor a receptet írtam, már akkor is beleírtam, hogy milyen a liszt márkája, de a szerkesztők ezt kitörölték (lehet nem kellett volna reklámoznom :D ). Mantler a liszt márkája, amit felhasználtam! Isteni finom lett a süti!!! Érdemes megsütni!! :)

Manó93
Manó93 Wed, 2012-06-20 09:50

De jó, köszönöm! Az pont van is itthon, én is szinte mindig azt használok. :) Nagyon tetszik a süti, ma vagy holnap megpróbálkozom vele!

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2012-06-20 10:27

Kellemes sütögetést kívánok, bízom benne ízleni fog így! :)

890
tojás 8 db
cukor 8 ek
gluténmentes lisztkeverék 8 evőkanál
sütőpor 1 tk
vaj 1 ek
gluténmentes lisztkeverék 1 evőkanál
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
tojássárgája 3 db
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg